İstanbul'da milyonlarca lira değerinde sahte para yakalandı!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar ekiplerince İstanbul merkez olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlarda piyasaya sahte para sürmeye hazırlanan kalpazan şebekesi çökertildi. Yapılan aramalarda 200, 100 ve 50'lik banknotlar halinde 5 milyon 200 bin TL sahte para ele geçirildi.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, İstanbul Mali polis ekiplerince yapılan saha çalışmaları ve alınan istihbaratların değerlendirilmesiyle gerçekleştirilen operasyonda 51 kişilik kalpazan şebekesinin aralarında elebaşının da bulunduğu 22 mensubu ilk operasyonlarla yakalanıp gözaltına alınırken 29 şebeke mensubunun yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

sahte_para2

Şebeke üyelerinin adreslerinde ve şebekenin para basım merkezinde yapılan aramalarda özel bir teknikle basılmış 5 milyon 200 bin Lira değerinde sahte 200, 100 ve 50'lik banknotlar ele geçiren mali polis ekipleri piyasaya sürülemeden ele geçirilen sahte paraların basımında kullanılan malzeme ve araçlarda ele geçirdi.

Şebekenin elebaşıyla, para basımın da yer alan mensuplarını yakalayan polisin, şebekenin sahte paraları piyasaya süren kuryelerini yakalamak için çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'da milyonlarca lira değerinde sahte para yakalandı! ile ilgili etiketler Sahte Para İstanbul kalpazan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.