İstanbul'da kiliseye saldırı! Kar maskeli silahlı saldırganlar pazar ayinini kana buladı: 1 ölü

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nin pazar ayini sırasında kar maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı, operasyonlar sürüyor.

ÇOK SAYIDA BOŞ KOVAN

Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırıda otomatik silahın kullanıldığı ve yerde çok sayıda boş kovan toplandığı da iddia ediliyor.

PAPAZ SAĞ KURTULDU

Santa Maria Kilisesi'nin papazı Rahip Anton Bulai (En solda) saldırıdan sağ kurtuldu.

İstanbul'da kiliseye saldırı! Kar maskeli silahlı saldırganlar pazar ayinini kana buladı: 1 ölü - Resim : 2

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya açıklamasında, 'Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir.

Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.' dedi.

ÖMER ÇELİK: "ŞİDDETLE KINIYORUZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır.' şeklinde konuştu.

İstanbul'da kiliseye saldırı! Kar maskeli silahlı saldırganlar pazar ayinini kana buladı: 1 ölü - Resim : 3

SANTA MARİA KİLİSESİ NEREDEDİR? TARİHİ NEDİR? ÖNEMİ NE?

Saldınının gerçekleştiği kilisenin köklü bir geçmişi var. Meryem Ana Doğuş Kilisesi veya Santa Maria İtalyan Latin Katolik Kilisesi (İtalyanca: Convento Natività della B.V. Maria di Büyükdere), İstanbul'un Sarıyer ilçesi, Büyükdere semtinde bulunmaktadır. İstanbul Boğazı'nda bulunan tek Latin Katolik Kilisesi'dir.

İnşaatına 1864 yıllarında başlanmış ve 1866 yılında ibadete açılmıştır. Mimar Gaspare Fossati tarafından Neoklasik tarzda, iki katlı ve bazilika planlı bir kilise olarak tasarlanmıştır.

İstanbul'da kiliseye saldırı! Kar maskeli silahlı saldırganlar pazar ayinini kana buladı: 1 ölü ile ilgili etiketler Sarıyer Kilise
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.