İstanbul'da kentsel dönüşüm başlıyor! O ilçede 2000 bina yıkılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından beklenen Marmara depremi ile alakalı hazırlıklar başladı. İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları Avcılar'da başlıyor. Uzmanların sık sık zemin konusunda uyarılarda bulunduğu ilçede ilk etapta 2 bin konutun dönüşüme girmesi bekleniyor. İşte detaylar...

İstanbul'un zemin etütü açısından en riskli ilçelerinden biri olan Avcılar'da kentesel dönüşüm çalışmalarına başlanıyor. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm başlıyor! O ilçede 2000 bina yıkılacak

İLK ETAPTA 2000 BİNA KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRECEK

ATV Haber'de yer alan habere göre; 2 bin konut kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılacak ve binalar mega kentte beklenen büyük depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilecek.

DENİZ KÖŞKLER MAHALLESİ'NDEN BAŞLANACAK

1999 depreminde büyük hasar alan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettği Acvılar'daki kentsel dönüşüm, uzmanların deprem konusunda uyardığı birinci dereceden riskli alanların başında gelen Deniz Köşkler Mahallesi'nde başlayacak.

Mahalledeki özellikle riskli ve yaşlı binalar tek tek yıkılıp yerine daha güvenli depreme dayanıklı binalar yapılacak.

Kentsel dönüşüm kararını bekleyen ilçe sakinleri alınan karardan memnun olduklarını belirtirken 'Artık rahat bir uyku uyuyabilelim' diye konuştu.

Vatandaşların ise tek talebi ise daha makul rakamlarla evlerini yaptırabilmeleri.

İstanbul'da kentsel dönüşüm başlıyor! O ilçede 2000 bina yıkılacak ile ilgili etiketler emlak deprem Kahramanmaraş İstanbul Avcılar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.