İstanbul'da faciadan dönüldü! 60 kilo bombayla yakalanan araçla ilgili yeni gelişme...

Terör örgütü PKK'nın hedefinin polis ve askerler olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK'nın İstanbul'da bombalı araçla saldırı yapacağını belirleyerek çalışma başlattı. Polis ekipleri 24 saat boyunca yaptığı fiziki ve teknik takibin ardından Bahçelievler'de kapalı kasa bir minibüste yüklü miktarda patlayıcı madde olduğunu tespit etti.

ist-bomba2

Ekipler, minibüsün bulunduğu sokağa çıkan bütün yolları trafiğe kapattı. Olay yerine gelen ekipler, durumu Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Bomba İmha uzmanı ekipler özel kıyafetini giyerek minibüste bir süre inceleme yaptıktan sonra araçta fünye ile patlatmalar gerçekleştirdi.

YAKLAŞIK 60 KİLO PATLAYICI MADDE

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, fünye ile patlatılan kapalı kasa minibüsten bazı parçaları dışarı çıkartılarak ilk incelemelerini yaptı. İlk incelemeye göre kapalı kasa minibüste yaklaşık 60 kilo patlayıcı madde buldu.

ist-bomba3

Ele geçirilen 60 kilogram bombanın RTX, HMX ve PETN karışımıyla yapıldığı belirlendi.

Olayla ilgili gözaltı sayısı 9'a yükselirken terör örgütü PKK'nın hedefinin polis ve askerler olduğu belirtildi.

İstanbul'da faciadan dönüldü! 60 kilo bombayla yakalanan araçla ilgili yeni gelişme... ile ilgili etiketler İstanbul Bahçelievler PKK Saldırı bombalı araç
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.