İstanbul’da Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dünyanın önde gelen şehirleri arasında yer alan İstanbul’da ev kiralamak, İstanbul’da daire satın almak kadar önemlidir.

Gün geçtikçe İstanbul’da satılık seçeneklerin yanı sıra İstanbul kiralık daire ilanları da artış göstermektedir.

Birçok medeniyete ve yaklaşık 18 milyon insana ev sahipliği yapan şehir sürekli büyümektedir. Buna ek olarak, kentleşme de büyümektedir. İstanbul’da hem satılık hem de kiralık dairelere, villalara, dükkânlara, ofislere ya da rezidans katlarına olan ilgi ve talep artıyor.

İstanbul’da satılık daire ilanları kadar kiralık daire ilanları sayısı da oldukça fazladır. Farklı özelliklere sahip, her ihtiyaca ve beğeniye cevap veren çok çeşitli kiralık daireler bulunmaktadır.

1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve daha çeşitli özelliklere sahip kiralık daireler, bahçeli ya da havuzlu kiralık villalar, güvenlikli müstakil daireler, rezidanslar veya binalar İstanbul’un çeşitli yerlerinde karşılaşabileceğiniz konutlar arasında bulunuyor.

İstanbul Kiralık Daire Ararken Nelere Dikkat Edilmeli?

İstanbul’da kiralık daire ilanları arasında tercih ettiğiniz özelliklere sahip evi bulmak, çoğu kişi için zorlu bir süreç olmaktadır. Kiralık daire fiyatlarındaki çeşitlilik ve evlerin özellikleri konut seçenekleri arasından seçim yapmanızı zorlayabilir. Tutmayı düşündüğünüz evi kiralamadan önce bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Eğer bu kritik noktalara dikkat ederseniz, evi kiralama süreciniz daha kolay gerçekleşebilir.

Bir kiralık daire arayışınız varsa, öncelikle dikkat etmeniz gereken şeyleri kendinizce bir liste oluşturarak belirleyebilirsiniz.

• Tutmayı düşündüğünüz kiralık dairenin konumu,
• Kiralamayı düşündüğünüz dairenin bulunduğu binanın yaşı,
• Evin büyüklüğü ve oda sayısı,
• Evin yalıtımı,
• Güvenliği,
• Aidat ücreti ve depozito,
• Bütçe aralığınız.

Bu ve bunlar gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulundurarak kendinizce bir liste oluşturabilirsiniz.

Bu veya benzer listeniz içerisinde yer alan seçenekleri değerlendirerek, sizin ve sevdiklerinizin hem ihtiyacına hem de beğenisine uygun olan bir kiralık daire ilanı bulabilirsiniz. Kendinizce belirlediğiniz bu listedeki her madde aslında, kiralamayı düşündüğünüz daire ilanları için bir filtredir. Bu etkenleri belirleyerek, kiralık ev ilanlarında daha detaylı bir inceleme yapmış olursunuz.

İstanbul’da Hangi Semtte Ev Kiralanır?

İstanbul’da bütçenize uygun olan herhangi bir semtte ev kiralanabilir. Ancak semtten önce bütçe ve ihtiyaca göre ev kiralanmalıdır.

Elbette semtin, konumun önemi oldukça önemlidir. Bu sadece İstanbul için değil tüm şehirler için geçerlidir. Ancak, eğer bir ev kiralayacaksanız öncelikle dikkat etmeniz gereken, ihtiyacınıza en iyi cevap veren evi bulmanız.

İstanbul bilindiği üzere büyük ve kalabalık bir şehir. Eğer Anadolu Yakası’nda yaşamayı istiyorsanız ve işiniz eğer Avrupa Yakası’nda ise bu sizi oldukça zorlayacaktır. Böyle bir durumda, trafik ve ulaşımı düşündüğünüzde, işinizin olduğu yakada veya semtte ev kiralamanız daha iyi olacaktır.

Eğer aileniz ile birlikte yaşayacağınız bir daire kiralamak istiyorsanız konum daha da kıymetli olacaktır. Okul, hastane, alışveriş merkezi ve belediye binaları gibi alanlara daha yakın yerler gözde konumlardır. Ulaşım hizmetlerine kolaylıkla varılabilecek konumlarda ki evler kiralanmalıdır.

İstanbul’da Eşyalı Kiralık Daireler

İstanbul kozmopolitin yapısı ile gün geçtikçe büyümeye devam etmektedir. Milyonlarca kişiyi ağırlayan İstanbul, bünyesinde birçok özelliklere sahip çeşitli kiralık dairelere de sahiptir.

İstanbul’da kiralık daire ilan sayısı oldukça fazladır. İhtiyaçlarınıza ve isteğinize göre mutlaka bir kiralık daire bulabilirsiniz. Kiralık daire arayışınızda, Zingat sayesinde ilanlar arasında kaybolmadan doğru ve güvenilir bir şekilde ev sahibi olabilirsiniz.

İstanbul’da eşyalı kiralık dairelerde bulunmaktadır. Bu tarz daireler herkes için daha avantajlı ve kolay bir seçenektir. Tek yaşayan kişiler ya da eşyaya para vermek istemeyen kişiler için oldukça beğenilmekte ve tercih edilmektedir. Günümüzde eşyalı kiralık daireler, çoğunlukla yeni ve konforlu eşyalardan oluşmaktadır.

Zingat Bana Ev Bul ile ücretsiz bir hizmet alabilirsiniz. Bu hizmetten ev sahibi olmak isteyen veya evini satmak ya da kiralamak isteyen herkes faydalanabilir. Böylece gayrimenkul profesyonellerinin yardımı ile gayrimenkul ihtiyacınıza çözümler bulabilirsiniz.

İstanbul’da Ev Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli? ile ilgili etiketler zingat kiralık daire
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.