İstanbul'da eksi derecede derbi ateşi!

Süper Lig'in 19'uncu haftası, bir derbiye ev sahipliği yapacak. Beşiktaş ile Galatasaray 348'inci kez karşı karşıya geliyor. 1924'te başlayan ezeli rekabette 122 kez Galatasaray, 111 kez ise Beşiktaş güldü. 114 karşılaşmadan ise beraberlik çıktı. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maç öncesi İstanbul'da soğuk bir hava hakim, maç saatinde yağacak karın nasıl bir ortam oluşturacağı ise merak konusu... İşte ezeli rekabetten öne çıkanlar

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği ve zirve yarışını oldukça etkileyecek derbide Beşiktaş, Galatasaray'ı ağılıyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre; hava maç saatinde eksi bir derece olacak ve yoğun kar yağışı görülecek. Şimdilik konuyla ilgili TFF'den bir açıklama yapılmazken, maçın oynanıp oynanmayacağı ilerleyen saatlerde netlik kazanacak.

Ligde iki takım arasından oynanan 124 maçta, sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. Ligde 45 maçta 3 puan alan Galatasaray, rakibine 36 kez mağlup oldu. Bu maçlarda 150 gol atan sarı-kırmızılı ekip kalesinde ise 129 gol gördü.

SON YILLARDA BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

Öte yandan iki takım arasından oynanan son 10 resmi müsabakada Beşiktaş daha fazla güldü. 10 maçın 5'ini kazanan siyah-beyazlılar, sahadan 3 kez yenik ayrıldı. 

EZELİ REKABETİN GOLCÜLERİ

İstanbul derbisinde, sadece takımlar değil golcüler arasında da bir rekabet söz konusu. 

Beşiktaş'ın efsane kaptanı "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 61 maçta 29 golle en skorer futbolcu unvanını elinde bulundururken, yine Beşiktaşlı Şeref Görkey, 63 maçta 26 golle ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş'ta ayrıca Feyyaz Uçar'ın 18 golü bulunuyor.

Galatasaray'da ise Gündüz Kılıç, 31 maçta 21 golle Beşiktaş'a en fazla gol atan sarı-kırmızılı futbolcu. Galatasaray'da ayrıca Metin Oktay'ın 40 maçta 15 golü var.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maçlarda en farklı skor, 30 Haziran 1940 tarihinde yapılan Milli Küme karşılaşmasında elde edildi.

Bu karşılaşmada Galatasaray, Beşiktaş'ı 9-2 yenme başarısını gösterdi. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 18 Temmuz 1997'de TSYD Kupası'nda 6-0, 31 Temmuz 1925'te 6-2, 10 Kasım 1943 ve 6 Ağustos 1975'te aynı sonuçlarla 5-1, 10 Ağustos 1977'de 4-0'lık skorlarla sahadan galip ayrıldı.

Beşiktaş ise rakibi karşısındaki en farklı skorlu galibiyetlerini 17 Mart 1933 ve 29 Aralık 1940'ta 5-0'lık skorlarla elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 14 Kasım 1945'te ve 28 Mart 1948'de de aynı skorlarla 5-1 galip geldi.

İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR 

Rekabetin geçmişinde birçok futbolcu her iki takım formasını da giydi.

Son dönemde hem Beşiktaş hem de Galatasaray'da forma giyen oyuncular arasında Ali Çoban, Mirsad Kovacevic (Mirsad Güneş), Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Ahmet Yıldırım, Mehmet Aksu, Ayhan Akman, Emre Aşık, Adrian Ilie, Berkant Göktan, Okan Buruk, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan, Serdar Özkan, Burak Yılmaz, Dany Nounkeu, Cenk Gönen, Caner Erkin ve Ryan Babel bulunuyor.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş

Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Oğuzhan, Ghezzal, Larin, Aboubakar

Galatasaray

Okan, Şener, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan, Belhanda, Oğulcan, Emre Kılınç, Arda, Diagne

İstanbul'da eksi derecede derbi ateşi! ile ilgili etiketler İstanbul Galatasaray Derbi maç Süper Lig kar yağışı muhtemel 11'ler
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.