İstanbul'da büyük 'Swarovski' dolandırıcılığı!

İstanbul'da operasyon düzenleyen polis ekipleri takı ürünlerinin ülke genelinde dağıtımının yapıldığı Fatih'teki çarşıda bulunan toplam 6 iş yerine baskın yaptı. Dünyaca ünlü marka olan Swarovski’nin ihbarı üzerine alınan arama ve el koyma kararı ile binlerce ürün ele geçirildi. Aralarında yüzük gibi aksesuarların da olduğu sahte etiketli Swarovski takılar tespit edildi. Uzmanlar, markanın ismine inanarak talep eden birçok müşterinin dolandırıldığını belirtti.

Avrupa'nın en küçük ülkesi Lihtenştayn’da 1895 yılında Daniel Swarovski tarafından kurulan marka, kristal ve değerli taşlar ile bunlardan yapılan lüks ürünlerin üretimini yapıyor. Türkiye’de de tescilli marka konumundaki Swarovski Aktiengesellschaft’nin İstanbul’daki avukatları bir süre önce, Kapalıçarşı’nın yakınında bulunan Azaklar Çarşısı’ndaki bazı işyerlerini mercek altına aldı.

Takı ürünlerinin toptan satışının yapıldığı 6 iş yerinde sahte etiketli Swarovski ürünlerinin satıldığı tespit edildi. Durum savcılığa bildirildi. Adı ve adresleri bildirilen iş yerleri için arama ve el koyma talep edildi.

5 GÜN SÜRE İLE ARAMA KARARI

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 5 gün süre ile arama ve koyma kararı verdi. Alınan karar sonrası şirket avukatları ile İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmaya konu iş yerlerinde arama yaptı.

İstanbul'da büyük 'Swarovski' dolandırıcılığı!

3 BİNE YAKIN ÜRÜNE EL KONULDU

Yapılan aramalarda, aralarında yüzlerce yüzüğün de olduğu sahte Swarovski etiketli 2 bin 747 ürün ele geçirildi. Söz konusu ürünler adli emanete alındı. Yasaya göre, taklit ürün satışı yapanlar 1 yıldan 3 yıla varan sürede hapis cezası ve 20 bin güne kadar adli para cezası alabilir.

SWAROVSKİ DİYE SATILDA AMA...

Piyasa değeri milyonlarca lira olarak ifade edilen ürünlerin, perakende satış yapan iş yerlerine satıldığı kaydedildi. Konuya yakın bir kaynak, “Burada esas mağdur olan kitle, nihai tüketiciler. Tüketici, Swarovski olarak ürünü beğeniyor ve satın alıyor; ona göre de ödemesini yapıyor. Ancak bu ürünlerin tamamı sahte” dedi.

İstanbul'da büyük 'Swarovski' dolandırıcılığı! - Resim : 2

CİDDİYE ALIYORUZ

Soruşturmaya ilişkin Swarovski adına Hürriyet’e yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Markamızı ve tüketicilerimizi, taklitçilerin hukuka aykırı fiillerinden korumayı taahhüt ediyoruz. Sahte ürünleri ciddiye alıyoruz ve dünya çapında sahtecilik karşıtı çabalarımızı sürekli olarak artırıyoruz” denildi.

İstanbul'da büyük 'Swarovski' dolandırıcılığı! ile ilgili etiketler İstanbul Dolandırıcı swarovski
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.