İstanbul'da 8 yıl içinde büyük bir deprem bekleniyor: 90 binden fazla ev yıkılabilir!

Deprem uzmanları İstanbul'da 2030 yılına kadar 7 ve üzeri bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu belirtti. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi, olası bir 7.5 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar, 167 bin 116 binanın da orta hasar alacağı bilgisine ulaştı.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi, 7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre yaptıkları tahmini analizde İstanbul'da 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar, 167 bin 116 binanın da orta hasar alacağı bilgisine ulaştı.

7 VE ÜZERİ DEPREMİN OLMA OLASILIĞI YÜZDE 64

Uzmanlar İstanbul'da 2030 yılına kadar 7 ve üzerinde bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu belirtiyor.

İstanbul genelinde resmi kayıtlarda 1 milyon 166 bin bina bulunuyor. "İstanbul Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi" sonuçlarına göre; İstanbul'da meydana gelecek 7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosunda yaklaşık 48 bin binanın ağır veya çok ağır, 146 bin binanın ise orta hasar alacağı tahmin ediliyordu.

 

 

91 BİN 81 BİNADA AĞIR VEYA ÇOK AĞIR HASAR OLUŞACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu kapsamda İstanbul'un risk haritasını çıkarmak ve depremde ağır hasar alması muhtemel yapıları tespit etmek amacıyla hızlı tarama yöntemleriyle bina tespit çalışmaları başlattı.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, 7.5 büyüklüğündeki bir depreme ilişkin analizlerini şöyle paylaştı:

"91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar; 167 bin 116 binanın orta hasar alacağı bilgisine ulaştık. Ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin edilen bina sayısının önceki çalışmalarda tahmin edilen sayıya oranla 1.8 kat; orta hasar alacağı tahmin edilen bina sayısının ise 3.3 kat arttığı gördük."

 

BİNANIZIN İNCELENMESİ İÇİN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Tut, bu çalışmada olası bir depremde İstanbul genelinde can kaybına neden olabilecek binaları tespit etmek üzere öncelikle 2000 yılından önce inşa edilmiş binaları ele aldıklarını belirtti.

Hızlı tarama yöntemleri ile bina incelemesi projesinin 33 ilçeye ait sonuçlarını açıklayan Tut, vatandaşların bireysel başvuru yapabilmeleri için "binatespiti.ibb.istanbul" internet sitesi yayına açıldığını da söyledi.

İstanbul'da 8 yıl içinde büyük bir deprem bekleniyor: 90 binden fazla ev yıkılabilir! ile ilgili etiketler İstanbul deprem İBB fay hasar ev
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.