İstanbul yarın kar ile buluşuyor

İstanbul'da beklenen ikinci kar yağışı ile ilgili Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yeni bir uyarı geldi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının yarın öğle saatlerinde Marmara'ya giriş yapması bekleniyor. Kent merkezinde karla karışık yağmur beklenirken, Sarıyer, Çatalca, Beykoz, Şile, Arnavutköy ve Aydos bölgelerinde kar yağışı etkili olacak.

Türkiye yarından itibaren yeniden kar yağışlı havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre; İç Batı Anadolu, Orta Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nin yanısıra Ankara'da da kar etkisini gösterecek.

Bunun yanı sıra Türkiye'nin batı kesiminde sağanak yağış etkili olacak.

TRAKYA'YA TURUNCU KODLU UYARI: EDİRNE, KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ...

Yarın öğle saatlerinde başlayacak başlayacak yağışlar için Meteoroloji'den Trakya'ya özel bir uyarı yapıldı. 'Turuncu kodlu' uyarıda akşam saatlerinde Kırklareli ve Edirne çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde kar yağışının yoğun bir çekilde olacağı kaydedildi.

İstanbul yarın kar ile buluşuyor

PERŞEMBE GÜNÜ ETKİSİ DAHA DA ARTACAK

Meteoroloji'nin verilerine göre kar yağışı perşembe günü etkisini daha da artıracak. İstanbul, Kocaeli ve Bursa'nın yanı sıra Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar daha da düşecek.

İstanbul yarın kar ile buluşuyor - Resim : 2

BİR UYARI DA AKOM'DAN GELDİ

 Öte yandan, Marmara'da beklenen kar yağışı ile ilgili bir uyarı da AKOM'dan geldi.

Uyarıda, Marmara Bölgesinde ılık ve yağışlı havanın etkisini gösterdiği hatırlatılırken, sıcaklıkların çarşamba günü öğle saatlerinde Balkanlardan gelecek soğuk havanın da etkisiyle düşeceği belirtildi.

"Verilere göre güneyli yönlerden (Lodos) fırtına şeklinde 30-65km/s aralığında hızla esen rüzgârın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlere dönmesi ve şiddetini daha da arttırarak (50-80km/s) etkili olması bekleniyor." denilen açıklama şöyle sürdürüldü:

"Kuzeyden taşınacak soğuk havanın etkisiyle halihazırda 15°C olan sıcaklıklar, 8 ile 12 °C birden azalarak kış değerlerine gerileyecek. Çarşamba öğle saatlerinden itibaren kentin batı bölgelerinden başlayarak hızla soğuyan hava nedeni ile yağışların il genelinde karla karışık yağmur, şehir merkezi dışında kalan kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos vb.) ise hafif kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor." AKOM verilerinde mevcut tahminlerin aksine sıcaklıkların, 2-3 °C daha fazla azalması ihtimaline yer verilirken, böyle bir durumda yağışların şehir merkezinde kara dönüşebileceği bilgisi paylaşıldı."

İstanbul yarın kar ile buluşuyor ile ilgili etiketler AKOM İstanbul kar Yağış Meteoroloji Uyarı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.