İstanbul Veliefendi Hipodromuna operasyon! Gerekçesi belli oldu... / VİDEO

İstanbul Veliefendi Hipodromuna bin polisle operasyon düzenlendi. Operasyona polis helikopterleri de havadan destek verdi.

İstanbul Veliefendi Hipodromuna bin polisle operasyon düzenlendi. Operasyona polis helikopterleri de havadan destek verdi.

Bazı ekipler hipodrom çevresinde güvenlik önlemi alırken, bazıları da hipodrom kompleksinin içine girdi.

Polislerin içeriye girmesinin ardından hipodromun kapıları kapatıldı. Ahırlar da dahil birçok yerde arama yapıldı.

Operasyonun içeriğiyle ilgili henüz bilgi verilmedi.

Operasyona polis helikopteri de destek verdi.

OPERASYONUN GEREKÇESİ ORTAYA ÇIKTI

Sabah'ın haberine göre; İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Veliefendi Hipodromu'nda sabah saatlerinde başlatılan polis operasyonunun gerekçesi de ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Veli Efendi Hipodromu'nda çeşitli suçların işleniyor olabileceği, birçok ahır bulunan mekanda suçluların saklanmış olabileceği ve terör örgütü mensuplarının burayı gizlenme amaçlı kullanıyor olabileceği ihtimali ile arama izni istedi. Talep yazısında hipodromun kontrolsüz olduğu, özel güvenliğin kontrolü yeterince sağlayamadığı kaydedildi.

ARAMA YAKLAŞIK 4 SAAT SÜRDÜ

Başsavcılık, bu izin talebini Sulh Ceza Hakimliği'ne iletti. Talebi değerlendiren Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği arama izni çıkardı. Yaklaşık 4 saat süren arama saat 09.30 sularında tamamlandı.

İstanbul Veliefendi Hipodromuna operasyon! Gerekçesi belli oldu... / VİDEO ile ilgili etiketler Operasyon veliefendi hipodromu