İstanbul ve çok sayıda kent için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Edirne, Çanakkale, Manisa, Sakarya ve Yalova'da fırtına alarmı verildi. 90 kilometre hıza ulaşacak fırtınada; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı. Öte yandan İstanbul dahil 18 kentte yağmur bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden eseceği belirtildi.

RÜZGAR 90 KİLOMETRE HIZA KADAR ÇIKACAK

Kuvvetli rüzgarın, 06.00 civarında İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Manisa, Sakarya ve Yalova'da fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

18 KENTTE YAĞMUR BEKLENİYOR

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Yalova, Bolu, Düzce, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Artvin ve Ardahan çevrelerinde, Çanakkale'nin doğusu ile Akdeniz'in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

SARI KODLU UYARI NE ANLAMA GELİYOR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

ADANA °C, 35°C
Az bulutlu ve açık, , kuzey çevrelerinin öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 30°C
Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

RİZE °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

 

İstanbul ve çok sayıda kent için sarı kodlu uyarı! ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Fırtına Yağmur sağanak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.