İstanbul ve Ankara'nın ardından ülke geneli için ucuza kırmızı et adımı! Kıyma ve kuşbaşı et fiyatları düşecek!

Tarım Kredi Market’e uygun fiyatlı kırmızı et teslimatları gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu’ndan büyükşehirler için yeni bir hamle geldi. Kurumun Kasaplar Federasyonu ile anlaşmaya vardığı ve kasaplara uygun fiyatlı et teslimatında bulunacağı öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Yüksek enflasyon ve tedarik alanlarında yaşanan birtakım olumsuz gelişmelerin etkisi ile fahiş satış fiyatlarına ulaşan kırmızı et fiyatları, vatandaşların dengeli ve sağlıklı beslenme haklarının önüne geçmeye başladı. Mutfaklarına kırmızı eti sokamayacak duruma gelen vatandaşlar bu duruma tepki gösterirlerken Et ve Süt Kurumu’ndan önemli bir adım geldi.

Daha önce İstanbul ve Ankara’da hizmet veren marketler ile anlaşmaya varan ve ilgili şehirlerde uygun fiyatlı kırmızı et satışının yapılmasına aracılık eden Et ve Süt Kurumu, bu kez de Kasaplar Federasyonu ile bir anlaşmaya vardı. Edinilen bilgilere göre iki kurum arasında düzenlenen protokol sayesinde federasyona üye olan kasaplardan ucuz fiyatlı kırmızı et temini mümkün olacak.

KIRMIZI ET FİYATLARI DÜŞECEK!

İstanbul ve Ankara'nın ardından ülke geneli için ucuza kırmızı et adımı! Kıyma ve kuşbaşı et fiyatları düşecek!

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul ve Ankara’da bulunan marketler ile anlaşmaya varan ve ilgili şehirlerde kırmızı et fiyatlarının düşmesine aracılık eden Et ve Süt Kurumu, şimdide de Türkiye Kasaplar Federasyonu ile bir sözleşme imzaladı. Düzenlenen protokol sayesinde federasyona üye olan kasaplardan uygun fiyatlı kırmızı et temininin mümkün olacağı belirtilirken indirimli fiyatlar merak konusu oldu.

Et ve Süt Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmış olan açıklamaya göre kasaplara kırmızı tedarik edilecek. Bu tedarik kapsamında kasaplarda kıymanın kilosu 200- 210 TL bandına, kuşbaşının kilosu ise 220- 230 TL bandına gerileyecek.

FEDERASYON YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ!

Düzenlenen protokol ile ilgili konuşan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı, şu ifadeleri kullandı: “Daha geniş kitlelere ulaşarak nihai tüketiciye hızlı ve uygun fiyatlı et ürünlerinin temin edilebilmesini amaçlamış olduğumuz bu protokol ile birlikte özellikle büyükşehirlerde karkas etlerin yüksek maliyetler ile tüketiciler ulaşması durumunu çözmeyi hedefledik. Maliyetlerin düşürülmesi ve satışların hızlanması, piyasadaki fiyat dengesizliğini de düzenleyecektir.”

İstanbul ve Ankara'nın ardından ülke geneli için ucuza kırmızı et adımı! Kıyma ve kuşbaşı et fiyatları düşecek! ile ilgili etiketler Et ve Süt Kurumu Kırmızı Et indirim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.