İstanbul Valisi Yerlikaya: İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı her geçen gün artıyor!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Mayıs ayında İstanbul'a gelen yabancı turist sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 264,6 arttığını açıkladı.

Esra Katılmış
Esra Katılmış

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya , 2022 yılı Mayıs ayı yabancı turist verilerini açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yabancı turist sayısında yüzde 264,6 'lık bir artış yaşandığını belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce açıklanan ‘İstanbul Turizm İstatistikleri 2022 yılı Mayıs Raporu’na göre deniz ve havayoluyla İstanbul’a giriş yapan yabancı turist sayısı 1 milyon 402 bin 366 kişiye ulaştı.Rapora göre İstanbul'a giriş yapan yabancı ziyaretçilerin en yüksek olduğu 5 ülke sırasıyla Almanya,İran, Rusya, ABD ve İngiltere oldu.

İstanbul Valisi Yerlikaya: İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı her geçen gün artıyor! ile ilgili etiketler İstanbul Turist İstanbul Valisi Ali Yerlikaya mayıs 2022 yabancı turist
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.