İstanbul Valiliği'nde itiraz başvurusu kuyruğu

15 Temmuz darbe girişiminin ardında ihraç ya da açığa alma kararlarına itirazları incelemek için Başbakanlık ve valiliklerde kurullar oluşturuldu. Pazartesi günü başlayan başvurular nedeniyle İstanbul valiliği önünde uzun kuyruklar oluştu

FETÖ ile mücadelede haksızlığa uğradığını iddia edenlerin araştırılması için Valiliklerde oluşturulan kurullar başvuru almaya başladı.

FETÖ soruşturmalarında mağdur oldukları gerekçesiyle çok sayıda memur ve öğrenci velisi de İstanbul Valiliği'ne başvurdu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri okul öğrencilerinin velileri ile ihraç olan bir grup memur, mağdur oldukları gerekçesiyle İstanbul Valiliği'ne dilekçelerini verdiler.

İstanbul Valiliği önünde toplanan yüzlerce kişilik grup uzun kuyruklar oluştururken, vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Açığa alınan öğretmenlerden Birol Dilaveroğlu, "Sayı numarası verilmiş bir tebliğ ile açığa alındım. 10 gün içerisinde komisyon kurulacağı söylendi. Komisyonda derdimizi anlatacağımızı düşünmüştük. Bir anda ihraç edildik. Belgelerle hakkımı aramaya çalışacağım" diye konuştu.

Darbe gecesi köprüye giderek nöbet tuttuğunu ileri süren İsrafil Tay da "Ben Devlet Demir Yolları'nda memurum. 14 Ağustos'ta önce açığa alındım. Suçsuz olduğumu ispatlamayı düşünürken, 1 Eylül kararnamesiyle ihraç edildim. Benim FETÖ ile hiçbir bağlantım yoktur. 2 oğlumla birlikte köprüye yürüdük ve burada sabaha kadar mücadele verdik. İş döndü, biz hain olduk" şeklinde konuştu.

İstanbul Valiliği'nde itiraz başvurusu kuyruğu ile ilgili etiketler FETÖ memur itiraz