İstanbul Ticaret Odası, Ekim ayında şehirde gözlenen enflasyonu paylaştı

İstanbul Ticaret Odası'nın verilerine göre Ekim ayında perakende fiyatlar yıllık yüzde 20,76 artarken, perakende fiyatlardaki artış ivmesi geçtiğimiz ay da sürdü.

İTO tarafından aktarılan verilere göre Ekim ayında İstanbul dahilinde gıda fiyatları yüzde 4'ün üzerinde dalgalanırken, şehrin yıllık enflasyonu yüzde 20'yi geçti.

Bununla birlikte perakende fiyatları aylık yüzde 3,29 oranında artış gösterdi. Yıllık artış yüzde 20,76 ile tepe noktasını bulurken, toptan fiyatlar Ekim ayında aylık bazda aylık yüzde 2,76, yıllık bazda yüzde 29,12 arttı.

Eylül ayında göre perakende fiyatları, gıda harcamalarında yüzde 4,22, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 3,55, konut harcamalarında yüzde 3,25, ev eşyası harcamalarında yüzde 2,62, giyim harcamalarında yüzde 2,41, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 1,14, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,24 ve diğer harcamalar grubunda yüzde 0,04 yükseliş gösterdi.

Toptan fiyatlarda ise, aylık bazda toptan fiyatlarda bir önceki aya göre madenler grubunda yüzde 6,50, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 6,49, gıda maddeleri grubunda yüzde 4,16, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 2,32, kimyevi maddeler grubunda yüzde 1,65, mensucat grubunda yüzde 0,97 yükseliş gözlemlenirken, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 1,64 gerileme yaşandı.

İstanbul Ticaret Odası, Ekim ayında şehirde gözlenen enflasyonu paylaştı ile ilgili etiketler enflasyon İstanbul Gıda istanbul ticaret odası enerji
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.