İstanbul pilavı nasıl yapılır? İstanbul pilavı tarifi

Ülkemizin hemen hemen dört bir tarafında ün yapan ve bunlardan sadece bir tanesi olan İstanbul pilavı nasıl yapılır? İçerisinde badem, Antep fıstığı, safran ve zencefil gibi lezzetler olan İstanbul pilavı tarifi ve gereken malzemeler listesini sizler için hazırladık.

Mutfakların vazgeçilmezlerinden biri olan ve günün her öğününde yenebilen lezzetler arasında yer alan pilavlar, yöreye özgü olarak yapılışı değişebilmektedir. İstanbul pilavı da bunlardan sadece bir tanesidir. İçerisine badem Antep fıstığı, safran ve zencefil gibi lezzetler ilave edilerek hazırlanan İstanbul pilavı sadece kutlama sofralarında değil ayrıca Ramazan sofralarında iftarlık olarak da afiyetle yenebilir.

İstanbul Pilavı Nasıl Yapılır?

Bademler ile birlikte Antep fıstıklarını sıcak suyun içerisinde bekleterek öncelikle kabuklarını soyun. Tavuk göğsünü de 4 su bardağı suda haşlayarak suyundan 2 bardak su bardağı ayırın. Daha sonrasında da tavuğun etlerini ince ince didikleyerek parçalara ayırın.

Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika kadar beklettikten sonra süzerek safranlı suyu tavuk suyunun içerisine ekleyin. Pirinci de sıcak tuzlu suda 30 dakika kadar beklettikten sonra yıkayarak süzün ve tereyağını da tencere içerisinde eritin.

İstanbul pilavı nasıl yapılır

Pirinçleri ve kabukları soyulmuş bademleri yağın içerisinde kavurun. Didiklenen tavuk etini, bezelye, tuz ve zencefille birlikte kavurduğunuz pirinçlerin içerisine ilave edin. Safranlı tavuk suyunu da eklemeyi ihmal etmeyin.

Pilav suyunu çektikten sonra içerisine Antep fıstıklarını da ilave ederek pilavınızın altını kapatıp demlenmeye bırakın. Ve daha sonrasında da soğutmadan servis edin.

İstanbul Pilavı Gereken Malzemeler

1 parça tavuk göğsü
4 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı badem
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
Yarım tatlı kaşığı safran
Yarım tatlı kaşığı zencefil
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı Antep fıstığı

İstanbul pilavı nasıl yapılır? İstanbul pilavı tarifi ile ilgili etiketler istanbul pilavı istanbul pilavı tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.