İstanbul Park'ın sahibi Vural Ak: Formula 1 Türkiye'yi uçurur!

İstanbul Park’ın işletmecisi Vural Ak, Formula 1 hamlesi hakkında SuperHaber'e önemli açıklamalar yaptı

Vural Ak, 2013'de 125 milyon dolara 11 yıllığına İstanbul Park’ın işletmesini almıştı.

Ak, Formula yarışlarının geri çekilmesi ile çürümekte olan bir dev yatırımı, daha doğrusu milli serveti, işletme bedeli ve yatırımla 100 milyon TL üzerinde ekstra yatırım da yaparak yeniden ekonomiye kazandırmaya çalıştı.

Bu süreçte, dünyada yüz milyonlarca insanın izlediği ve Türkiye'nin de tanıtımına büyük katkısı olan Formula 1 yarışlarını Türkiye'ye getirmek hayalinden hiç vazgeçmedi.

Ard arda yaşanan krizlere rağmen yoluna devam etti ve geçen gün Formula 1 yetkilileri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bir araya getirmeyi başardı. Ve 2018'de Cumhurbaşkanlığı himayesinde Formula 1'in Türkiye'ye dönmesinde prensipte anlaşıldı.

Anlaşmayı Formula 1 adına kabul eden ismin, şirketin yeni sahibi Amerikan Fox Medya'da (eski sahibi Ecclestone'dan satın alarak) en etkili isim olması ayrıca anlamlı.

Bu aslında bir araba yarışından öte 2018'de Türkiye'nin uluslararası camiada aktif bir şekilde yer alacağının göstergelerinden biri.

SuperHaber olarak Vural Ak ile Cumhurbaşkanlığı'ndaki kritik görüşme sonrasında bu önemli gelişme ile ilgili konuştuk.

Ak şunları söyledi:

“Amacımız, çürümekte olan bu milli serveti devralıp kaybımızın ne olduğuna bakmadan yeniden ekonomimize kazandırmaktı. Bunu da şimdi bu son adımımızla inşallah başarıyoruz.

Ülkemize böylesine bir katkıda bulunmaktan son derece gururluyuz. Bu yarışın düzenlendiği şehir ve ülke en az 15 gün boyunca yaklaşık 1 milyar insanın gündemine geliyor. Bu kadar büyük bir reklam ve tanıtım başka bir vasıta ile zor yapılır.

Özellikle son dönemde ülkemizde gerçekleşen olumsuz olayları sadece haber yapan dünyanın, bizi modern ve büyük spor ve kültür organizasyonlarıyla da anması eskisinden daha lazım hale geldi. Bu gelişme sadece gelir değil tanıtım anlamında da Türkiye'yi uçurur." / SuperHaber Özel

İstanbul Park'ın sahibi Vural Ak: Formula 1 Türkiye'yi uçurur! ile ilgili etiketler Formula 1 vural ak