İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'dan 'jet imam' uyarısı!

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Ramazan'da teravih namazını hızlı bir şekilde kıldırdıkları için 'jet imam' olarak nitelendirilen cami imamlarını tavsiye etmediklerini söyledi. Yılmaz, “Süratli namaz kılındığında insanın ibadetten haz alması zorlaşır" dedi.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, Ramazan'ın dini, içtimai ve sosyal hayatta çok önemli dönüm noktası olduğunu vurguladı.Yılmaz, Kur’an-ı Kerim’i hızlı okuyarak rüku ve secdenin süratli yapılarak namaz kılınmasının ibadetten haz olmasını zorlaştırdığını belirterek, “Bu nedenle jet imamları ve jet imamlığı tavsiye etmiyoruz” dedi.

İRŞAT PROGRAMLARI PLANLANDI

İstanbul Müftülüğü olarak Ramazan'ın iyi değerlendirilmesi için 'irşat programları' planladıklarını anlatan Yılmaz, şunları aktardı: "Kimler vaaz edecek, nerelerde mukabele programları olacak, hangi camilerde itikafa girilecek, hangi camilerde hatimle teravih kılınacak, bunların hepsi planlandı. İstanbul’da 200’e yakın camide hatimle teravih namazı kılınacak. Yine bir o kadar camide ise itikafa girilebilecek. Bunların hepsi belirlendi"

ÇABUK BİTİYOR AMA LEZZET ALINAMIYOR

Yılmaz, Ramazan'da teravih namazını hızlı bir şekilde kıldırdıkları için 'jet imam' olarak nitelendirilen cami imamlarını tavsiye etmediklerini söyledi. Kur’an-ı Kerim’i hızlı okuyarak rüku ve secdeyi süratli yaparak namaz kıldığında insanın o ibadetten haz almasının zorlaştığını dile getiren Yılmaz, “İçinize sindirerek Kur’an’ı okuduğunuz ve her hareketi sindire sindire yaptığınız zaman daha fazla manevi haz alıyorsunuz. Ramazan'da teravih hızlı kılındığı zaman çabuk bitiyor, gençlerin hoşuna gidiyor ama namazdan alınması beklenen haz ve lezzet alınamıyor” değerlendirmesini yaptı.

ORUCU EN ERKEN HAKKARİLİLER EN GEÇ EDİRNELİLER AÇACAK

Ramazan'da iftar vaktine göre, Türkiye’de orucunu en erken Hakkarililer, en geç ise Edirneliler açacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Ramazan'ın ilk günü Hakkari’de imsak saat 02.58’te, iftar ise 19.25’te gerçekleşecek. Edirne’de ise saat 03.41’de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.45’te açılacak. Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 80 dakika olacak. Bir anlamda Hakkari’deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne’de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak. Norveç, Danimarka gibi İskandinav ülkelerinde yaşayan Müslümanlar ise yaklaşık 22 saat oruç tutacak.

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'dan 'jet imam' uyarısı! ile ilgili etiketler namaz jet imam teravi hızlı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.