152 yıl sonra bir ilk: İstanbul'da meteor yağmuru şöleni!

İstanbul Kilim koyunda dün Stop-Motion tekniği ile kaydedilen görüntülerde 'Delta Aquarids' adı verilen meteor yağmuru kaydedildi. Görsel şölen oluşturan bu doğa olayı ilk kez 1870 yılında kaydedilmişti.

Delta Aquarids meteor yağmuru her sene Temmuz sonu ile Ağustos ortası arasında kuyruklu yıldızın parçalanması sonucu yaşanan görsel şölen İstanbul'da da kaydedildi.

DÜN GECE METEOR YAĞMURUNDA ZİRVE YAŞANDI

Marsden ve Kracht Sungrazing kuyruklu yıldızlarından kopan parçalar 18 Temmuz'dan bu yana Dünya atmosferine giriyorlar. Ancak dün gece meteor yağmurunda bir zirve yaşandı.

152 yıl sonra bir ilk: İstanbul'da meteor yağmuru şöleni!

STOP MOTION TEKNİĞİ İLE KAYDA ALINDI

Bu meteor yağmuru en iyi şekilde Ekvator'dan gözlemlenebiliyor. Ancak dün gece Kuzey Yarımküre'den de gözlenebildi. O anlar ise AA tarafından Stop-Motion tekniği kayda alındı.

152 yıl sonra bir ilk: İstanbul'da meteor yağmuru şöleni! - Resim : 2

METEOR YAĞMURU NASIL OLUR?

Meteor yağmuru, bir miktar meteorun gece gökyüzündeki bir noktadan ortaya çıkarak ışık yaydığı gözlemlenen göksel bir olaydır. Meteorların çoğu bir kum tanesinden daha küçüktür, bu nedenle neredeyse tamamı parçalanır. Ağırlığı tonları bulan bazı meteorlar da vardır. Ancak Dünya'nın yüzeyine asla çarpmazlar.

152 yıl sonra bir ilk: İstanbul'da meteor yağmuru şöleni! - Resim : 3

İlk kez G. L. Tupman tarafından 1870 yılında 27 Temmuz ile 6 Ağustos arasında 65 meteor gözlemi ile kaydedilen bu yıllık olay bu sene 31 Ağustos'a kadar belli aralıklarla yeniden görülecek.

 

152 yıl sonra bir ilk: İstanbul'da meteor yağmuru şöleni! ile ilgili etiketler İstanbul video meteor meteor yağmuru gökyüzü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.