İstanbul küresel finans merkezi haline geliyor

2008 yılında gündeme getirilen, İstanbul Finans Merkezi Daire Başkanlığı kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'u küresel finans merkezi yapma hedefinde 'çok geciktiklerini' söylemişti.

2008 yılında gündeme getirilen 2012 yılında inşaatına başlanan İstanbul Finans Merkezi projesinin açılışı gerçekleşti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararnameyeyle Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nin altında İstanbul Finans Derkezi Daire Başkanlığı kuruldu.

STRAJETİ VE POLİTİKA GELİŞTİRECEK

İstanbul Finans Derkezi Daire Başkanlığı, İstanbul'u küresel bir finans merkezi haline getirmek için çalışacak. İstanbul Finans Merkezi (İFM) stratejik bir yatırım olarak görülüyordu.

İstanbul Finans Merkezi projesi ile ilgili farklı kurum ve kuruluşlar tarafından geliştirilen tüm mevzuat çalışmalarını birbirine uyumlu hale getirecek olan yeni birim koordinasyondan da sorumlu olacak.

ERDOĞAN 'ÇOK GECİKTİK' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'u küresel finans merkezi yapma hedefinde 'çok geciktiklerini' belirterek, "İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) en geç 2022 yılı başında hayata geçirilmesini bekliyoruz" demişti.

2022'YE KADAR ERTELENMİŞTİ

2008 yılında gündeme getirilen 2012 yılında inşaatına başlanan İstanbul Finans Merkezi projesinin açılışı önce 2018'e ardından 2022'ye ertelenmişti. 

İstanbul küresel finans merkezi haline geliyor ile ilgili etiketler İstanbul Cumhurbaşkanlığı İstanbul Finans Merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.