İstanbul ile Kocaeli'ni bağlayan üst geçit hala kullanımda

İstanbul'un Tuzla ilçesiyle Kocaeli'de yer alan Çayırova ilçesini birbirine bağlayan üst geçidi kullanan yüzlerce kişi, tüm tedbirlere rağmen her gün 2 il arasında geçiş yapıyor. Üst geçitte herhangi bir denetim de uygulanmıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılan genelge ile büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak'a giriş çıkışlar, 3 Nisan'dan itibaren 15 gün süre ile yasaklandı.

İKİ İLİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN ÜST GEÇİT KULLANIMDA

Ancak Tuzla Şifa Mahallesi ile Çayırova Şekerpınar Mahallesi arasındaki üst geçit, geçişlerin yasaklandığı İstanbul ile Kocaeli'ni birbirine bağlıyor.

DENETİM UYGULANMIYOR

Her gün Kocaeli'de yaşayan birçok kişi, bu üst geçidi kullanarak, Şifa Mahallesi'nde bulunan İETT garajına gidip, şehir içi otobüsler ile İstanbul'un her yerine gidebiliyor.

İstanbul'da yaşayan ve Kocaeli'de işi olan kişiler de üst geçitten geçerek, toplu taşıma ile istedikleri yere ulaşabiliyor. Üst geçitte herhangi bir denetimin uygulanmadığı gözlendi.

(DHA)

İstanbul ile Kocaeli'ni bağlayan üst geçit hala kullanımda

İstanbul ile Kocaeli'ni bağlayan üst geçit hala kullanımda ile ilgili etiketler Kocaeli İçişleri Bakanlığı İstanbul Koronavirüs Korona Çayırova Tuzla üst geçit
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.