İstanbul için depremden sonra; tsunami açıklaması da geldi! Uzman isim paylaştı

Depremlerden bu yana tedirgin olan İstanbullular için Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan bir açıklama daha geldi. Uzman isim, ‘İstanbul’da tsunami olur mu?’ sorusuna yanıt verdi.

Türkiye’de meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi, 44 binden fazla kişinin yaşamına mal olmasıyla, deprem gerçeğini en acı şekilde bir kez daha hatırlattı. Depremden etkilenen bölgelerin yanı sıra, bir deprem ülkesi olan Türkiye’de pek çok il için endişe başladı. Bu illerden biri olan İstanbul’u da etkilemesi beklenen Marmara depremi, Kahramanmaraş’tan sonra yeniden gündeme geldi.

Gölcük’te 1999 depreminin ardından konuşulmaya başlanmış olan büyük Marmara depremi, bir süredir daha sık konuşulur olmaya başladı. Özellikle İstanbul’un nüfus ve sanayi gelişmişlik düzeyi nedeniyle İstanbul’u uyaran ve beklenen depremin gerçekleşmesi halinde, bunun bir milli güvenlik sorunu haline dönüşebileceğini düşünen uzmanlar, depreme karşı önlem alınma çağrısı yaparken; gündeme bir de tsunami geldi. Peki, İstanbul’da tsunami olur mu? İşte cevabı…

DEPREMDEN SONRA TSUNAMİ ENDİŞESİ BAŞLADI

İstanbul için depremden sonra; tsunami açıklaması da geldi! Uzman isim paylaştı

Japonya ve Şili gibi açık deniz ülkelerinin depremden ziyade, depremin yarattığı tsunamide hasar alması, büyük bir deprem beklenen İstanbul için de tehdit haline geldi. Kahramanmaraş, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da ağır yıkım yaratan depremden sonra İstanbul depremi konusunda endişelenen İstanbulluların bir diğer endişesi de depremin yaratabileceği Tsunami oldu. Bu konuda çok sayıda soru alan ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise, konuyla ilgili sorulara yanıt verdi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Takipçilerinden İstanbul’da tsunami olup olmayacağına ilişkin çok sayıda soru alan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu soruyu Twitter hesabından yanıtladı. Tsunaminin oluşumuna ve dalga enerjisinin yaratacağı etkiye cevabında değinen Prof. Dr. Ercan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’da süpürtü (tsunami) olur mu? Deniz’de yanal atımlı kırılar süpürtü (dipten süpürerek kıyıya çarpan, uzun dalga boylu) yapmazlar. KAK’ın düşey atımı 1,0-2,5 metredir. Tekirdağ’a doğru artar. Dalga güresi (enerjisi) büyük olduğundan deniz kıyısı girintilerinde yüksekliği artar.”

İstanbul için depremden sonra; tsunami açıklaması da geldi! Uzman isim paylaştı ile ilgili etiketler İstanbul deprem Tsunami
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.