İstanbul Finans Merkezi’nin banka bölümü açılıyor

Dünya genelinde hizmet verecek şekilde tasarlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabının açılış tarihi belli oldu. Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan Bankalar Etabı, 17 Nisan Pazartesi günü hizmete açılacak.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Nisan Pazartesi günü hizmete açılacak. Açılışa, iş dünyası ve finans sektörünün önde gelen isimlerinin katılması bekleniyor.  

İstanbul Finans Merkezi’nin banka bölümü açılıyor

İstanbul Finans Merkezi, 1,3 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, 5 yıldızlı oteli ve akıllı şehir modeli ile yurt içi ve yurt dışından birçok misafiri ağırlayacak.

Yurt ekonomisine katma değer sağlayacak 

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen projede bankaları etabının açılmasıyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından yine önemli banka ve finans kuruluşlarının da İstanbul Finans Merkezi’nde yer alması bekleniyor. Ülkeye katma değer sağlaması beklenen dev finans projesinin bankalar etabında Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın ilgili birimleri faaliyete geçecek. 

Ofis ve AVM bölümlerine yoğun talep

İstanbul Finans Merkezi’nde son teknoloji ile donatılmış 21 ofis binası bulunuyor.  Projede ofisler ve alış veriş merkezi açılışın çok öncesinden kapasitesinin çok daha üzerinde talep topladı. A sınıfı binalarda tüm yönetim sistemlerini tek bir çatı altında toplayan proje, dünya standartlarının üzerinde ve akıllı şehir modeli ile tasarlandı.

İstanbul Finans Merkezi’nin banka bölümü açılıyor ile ilgili etiketler ekonomi İstanbul Finans Merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.