İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi

Marmara Denizi’nde görülen musilaj (deniz salyası) İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası sahillerinde kilometrelerce yayıldı. İstanbul sahillerini kilometrelerce kaplayan müsilaj (deniz salyası) uzaydan görüntülendi. Musilaj öncesi ve sonrası çekilen fotoğraflar felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

İstanbul Anadolu yakası sahillerinde oluşan yoğun müsilaj uzaydan görüntülendi. Çekilen görüntülerde, Kadıköy sahillerinde başlayan deniz salyası Maltepe sahilleri boyunca uzadığı kimi bölgelerde ise açıklara doğu arttığı görüldü.

İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi

İskelelerin büyük bir bölümü, gemiler ve teknelerin etrafının tamamen salya ile kaplandı. Müsilaj öncesi ve sonrasında çekilen görüntüler aradaki farkı net bir şekilde ortaya koyuyor.

İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi - Resim : 2

İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi - Resim : 3

İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi - Resim : 4

İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi - Resim : 5

İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi - Resim : 6


Marmara Denizi’nin kabusu olan ve doğal afete dönüşen deniz salyasına karşı temizlik seferberliği 8 Haziran tarihinde başladı. Gün gün temizlenen müsilajı paylaşan Bakan Kurum, bugün itibari ile 2166,5 metreküp müsilajın bertarafa gönderildiğini açıkladı.


2166,5 METREKÜP MÜSİLAJ TOPLANDI


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi’nde müsilajdan kaynaklanan kirliliğin 7 gün 24 saat esaslı çalışılarak deniz ortamından giderilmesi, toplanması ve yönetimine ilişkin 8 Haziran'da en büyük deniz temizliği seferberliğinin başlatılacağını duyurmuştu.

Seferberlikte gün gün kat edilen mesafeyi paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum temizlenen müsilajı 2 bin 166,5 metreküp olarak açıkladı. Bakan Kurum şöyle konuştu:

"Marmara Denizi'mizdeki seferberliğimizde, 13 Haziran’da temizlediğimiz 469,5 metreküp müsilajla toplam 2166,5 metreküp müsilajı bertarafa gönderdik. Denetimlerimizi sıklaştırarak sürdürüyoruz. 1201 denetimde 51 tesise idari para cezası verdik. Çevremizi, denizimizi kirletenlere kapatma dahil ceza işlemlerini, kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve imzasıyla Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu hatırlatan Kurum, "İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ'da 77 bölgede 5 gün boyunca yaptığımız çalışmalarla 1700 metreküp müsilaj temizledik. Toplanan müsilajlar Bakanlığımız tarafından izin verilmiş, özel geçirimsizliğe ve niteliğe sahip düzenli depolama alanlarına götürülerek bertaraf edildi. Marmara Denizi ve kıyılarındaki çalışmalarımızı 1000 personel, 22 tekne ve çok sayıda karadan temizleme ekipmanıyla sürdürüyoruz. 7 ilde toplam 944 denetim gerçekleştirdik. Farklı noktalardan 259 numune aldık. Denetimlerimiz neticesinde 54 tesise 6,8 milyon lira idari para cezası uygulandı. Denetimlerimiz ve aldığımız numuneleri çevre laboratuvarlarımızda incelemeye devam ediyoruz." dedi.

 

 

İstanbul denizinin kıyılarındaki müsilaj uzaydan görüntülendi ile ilgili etiketler İstanbul Deniz deniz salyası müsilaj istanbul denizi marmara denizi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.