İstanbul dahil pek çok ile 'çöl tozları' geliyor: Sakın pencereleri açmayın!

İstanbullular kar ve yağmurun ardından baharın gelişine sevinirken Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den dikkat çeken bir uyarı geldi. İstanbul ve pel çok ilde perşembe ve cuma günü çöl tozu risk olduğunu duyuran Ökten, "Güneye bakan pencerelerin kapalı tutulmasında fayda var" dedi.

İstanbul günler süren kar yağışının ardından şimdi de çöl tozlarının etkisi altında kalacak.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, perşembe ve cuma gününü işaret ederek İstanbul için yaklaşan çöl tozu riskini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Ökten sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çöl tozları yola çıktı. Marmara ve Ege ile birlikte Batı Karadeniz'i de etkilemesi bekleniyor. Astım hastaları maske takmalı. Güneye bakan pencereleri Perşembe ve Cuma kapalı tutmakta fayda var... Ülkemize gelen çöl tozları Libya çöllerinden gelmektedir. Çöl tozları tarım için gereklidir. İçerisinde vitaminler ve mineraller barındırır. Gübre görevi görür. Balıklara inci, yılanlara zehir, insanlara şifadır...”

 

İstanbul dahil pek çok ile 'çöl tozları' geliyor: Sakın pencereleri açmayın! ile ilgili etiketler İstanbul çöl tozları pencere uzman
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.