İstanbul Boğazı'nda gövde gösterisi: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri’ne katılıyor. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında TCG Anadolu'nun da aralarında bulunduğu 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni gerçekleştiriliyor. TCG Anadolu gemisinden töreni takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çimariva selamı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Kutlama Etkinlikleri’ne katılıyor.

Resmi geçitte fırkateynler, ada sınıfı korvetler, mayın avlama gemileri, amfibi gemiler, karakol gemileri, lojistik gemileri, hücumbotlar ve denizaltıları görev alıyor.

Tören geçişi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından 101 pare top atışı yapılacak. 

İstanbul Boğazı'nda gövde gösterisi: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni

HAVADA, KARADA, DENİZDE CUMHURİYET COŞKUSU

SOLOTÜRK gösteri uçakları İstanbul Boğazı semalarında nefes kesen bir gösteri gerçekleştirdi.

İstanbul Boğazı'nda gövde gösterisi: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni - Resim : 2

TÜRK DONANMASINDAN ERDOĞAN'A ÇİMARİVA SELAMI

Türk donanması tarihinin en büyük resmi geçidinin gerçekleştiği İstanbul Boğazı'nda, TCG Anadolu gemisinden töreni takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çimariva selamı verildi.

Çimariva; personelin gemi boyunca düzenli bir şekilde selamlama için yanyana dizilmesidir. Personelin aynı hizada nizami olarak durabilmesi için fiziki olarak aynı yapıda seçilmesi ve aynı tip giyinmesi gerekmektedir.

İstanbul Boğazı'nda gövde gösterisi: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni - Resim : 3

İstanbul Boğazı'nda gövde gösterisi: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni - Resim : 4

 

İstanbul Boğazı'nda gövde gösterisi: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 savaş gemisi ile tarihi geçit töreni ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Bayramı İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.