İstanbul Başsavcılığı, sosyal medyada seçimle ilgili provokatif içeriklere soruşturma başlattı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'yle ilgili sosyal medyada provokatif ve manipülasyon içeren paylaşımlar yapan hesaplara resen soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimine ilişkin yeni bir soruşturma başlatıldı.

 SEÇİM PROVOKATÖRLERİNE SORUŞTURMA

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sosyal medya hesapları yolu ile, kamuoyunda yanıltıcı, gerçek dışı ve yanlış algı oluşturacak şekilde kamu düzenini ve kamu barışını bozmaya yönelik gerçeğe aykırı bilgileri paylaşmak suretiyle alenen yayan, provokatif ve manipülasyon içeren, halkın bir kesimini diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, suç unsuru taşıyan paylaşımlar yapan sosyal medya hesapları ile ilgili olarak resen soruşturma başlatıldı."

İstanbul Başsavcılığı, sosyal medyada seçimle ilgili provokatif içeriklere soruşturma başlattı ile ilgili etiketler Yerel seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.