İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış var

Türkiye, yağış yetersizliği sebebiyle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalmışken Meteoroloji'den sevindiren bir haber geldi. Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak ancak İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda ilimizde gün içinde sağanak yağış etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son hava tahminlerine göre: Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Ege, Marmara, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor. Yağışların; Trakya bölgesi, İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Çanakkale dolayları ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde zaman zaman şiddetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde ise yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don hadisesi ile beraber, iç ve doğu kesimlerde zaman zaman pus ve sis olayları bekleniyor.

Öte yandan yurt genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişikliğin olacağı tahmin edilmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeyi sürdüreceği belirtiliyor.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların; İstanbul, Trakya kesimi, Kocaeli, Yalova ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde zaman zaman şiddetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın; Marmara, Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölümlerinde zaman zaman şiddetli olarak esmesi beklendiğinden Meteoroloji, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarıyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi'nin çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya bölümü İstanbul, Kocaeli, Çanakkale dolayları, Yalova ile Balıkesir'in bazı ilçelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği düşünülüyor.

EDİRNE °C, 8°C
Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 15°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 12°C
Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı

SAKARYA °C, 20°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi'nin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği düşünülüyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabahın erken saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 13°C
Çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 15°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

MANİSA °C, 16°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi'nin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı olacağı belirtiliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Göller Yöresi'nde güney yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak etkisini göstermesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde zaman zaman pus ve sis olayı olabileceği belirtiliyor.

ADANA °C, 22°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 18°C
Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

HATAY °C, 17°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 12°C
Çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi'nin parçalı, batısının zaman zaman çok bulutlu, öğleden itibaren ise bölgenin kuzeybatısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği belirtiliyor. Sabah saatlerinde bölge bölge pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda az düzeyde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz Bölgesi'nin parçalı ve çok bulutlu olacağı öğle saatlerinden itibaren ise bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği düşünülüyor. Sabah saatlerinde ise bölgenin orta kısımlarında yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

BOLU °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Orta ve Doğu Karadeniz'in parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği ve akşam saatlerinde Çorum dolaylarının yağmurlu geçeceği belirtiliyor. Rüzgarın; bölgenin orta kesimlerinde güney yönlerden zaman zaman şiddetli olarak eseceği düşünülüyor. Sabahın erken saatlerinde iç kesimlerinde bölge bölge pus ve sis olayı ile birlikte doğu kısımlarının iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı konusunda uyarı yapılıyor.

AMASYA °C, 15°C
Parçalı bulutlu

RİZE °C, 18°C
Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 22°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 18°C
Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nin parçalı ve az bulutlu geçeceği düşünülüyor. Sabah saatlerinde zaman zaman pus ve sis hadisesi ile beraber kuzeydoğusunda şiddetli olmak üzere bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, -1°C
Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 4°C
Parçalı bulutlu

VAN °C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin parçalı ve az bulutlu geçeceği düşünülüyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis olayı olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış var ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sağanak Yağış Meteoroloji Rüzgar yağışlı hava
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.