İstanbul 6 gün boyunca güneşi görmeyecek

Türkiye pazar günü yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine girecek. Aynı zamanda Türkiye'nin güneşi iliklerine kadar hissedeceği bu haftaki son gün olacak. Yağışlar güney batıdan yurda girdikten sonra tüm ülkede etkili olacak, yağışlar hafta ortasından sonra güneyi terkederken kuzey illerinde sürecek. Marmara dahil birçok yerde kar yağışları görülecek. İşte bu pazardan başlayarak önümüzdeki bir haftanın hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün beş günlük hava tahmin haritalarına göre, pazar günü Muğla ve Antalya'dan başlayarak Türkiye yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisini girecek. 

14 Mart Pazar günü Akdeniz bölgesi ile ülkenin kuzey doğusunda bulutlu bir hava hakim olurken Marmara, Ege ve Doğu Anadolu'da parçalı, diğer bölgelerde ise az bulutlu bir gün yaşanacak. 

Asıl yağışlar ise haftanın ilk günü Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları hariç tüm yurtta etkili olacak. 

Yağışlar Marmara'nın Batısı ile Ege'nin kıyı kesimlerinde gökgürültülü sağanak yağış şeklinde, Doğu illerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da ise sağanak yağmur geçişleri şeklinde olacak. 

16 Mart Salı günü ise Türkiye'nin tamamına yakınında sağanak yağış hakim olacak. Yer yer sağanak yağışlara gökgürültüsü eşlik edecek. Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum'da kar yağışı, Hakkari ve Bitlis'te ise karla karışık yağmur etki gösterecek. 

Pazartesi ve salı günleri güneybatı yönünden kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. 

17 Mart Çarşamba günü ise Bolu, Kütahya, Afyonkarahisar, Erzincan, Bayburd, Muş'ta karla karışık yağmur, Ardahan, Erzurum, Kars ve Bitlis'te kar yağışı bekleniyor. 

Marmara'nın Trakya bölgesi hariç tüm diğer bölgelerde ise sağanak yağışlar hakim olacak. Muğla, Denizli, Burdur ve Antalya civarlarında ise gökgürültülü sağanak yağış tahmini yapılıyor. 

18 Mart Perşembe günü birçok kentte karla karışık yağmur bekleniyor. Bu iller şöyle: 

Eskişehir, Kütahya, Afyonkarihasır, Uşak, Bolu, Kastamonu, Yozgat, Sivas,

Kar beklenen iller ise, "Ardahan, Kars, Ağrı, Bayburt, Erzurum, Bitlis

Antalya hariç Akdeniz bölgesi ile Trakya'da bulutlu, İstanbul dahil diğer tüm bölgelerde ise sağanak yağışlı bir gün bekleniyor.

 

İstanbul 6 gün boyunca güneşi görmeyecek

19 Mart Cuma günü ise yağışlar Akdeniz, Güneydoğu Anadolu İç Anadolu'nun büyük bölümünü terk edecek. Yağışlar Ege ve Marmara ile Doğu Karadeniz'de sağanak yağış, Bolu, Kastamonu, Hakkari ve Bitlis'te karla karışık yağmur, Ardahan, Kars, Erzurum, Bayburt, Sivas, Erzincan, Ağrı'da kar şeklinde olacak. İç Anadolu'nun güney illeri ile Akdeniz Bögesi parçalı bulutlu, diğer bölgeler ise bulutlu bir gün yaşayacak.

20 Mart Cumartesi ise Yağışlar Doğu Karadeniz, Marmara ve Batı Karadeniz'de etkili olacak. Bolu ve Kastamonu'da kar yağışı, Ardahan'da kar yağışı beklenirken, Bu bölgelere sınırı olan illerde bulutlu diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir gün görülecek.

İstanbul 6 gün boyunca güneşi görmeyecek - Resim : 2

İstanbul 6 gün boyunca güneşi görmeyecek ile ilgili etiketler İstanbul Sağanak Yağış Meteoroloji kar Rüzgar karla karışık yağmur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.