İsrail'in Refah'ta kullandığı bombanın etkisinin büyüklüğü belli oldu!

İşgalci İsrail'in Rafah üzerinde gerçekleştirdiği saldırıda kullanılan GBU-39 bombasının etkisi ortaya çıktı. Görüntülerde bombanın hedefin altında patlayarak ateş çemberi oluşturduğu görüldü.

İşgalci İsrail, tarihin en büyük katliamını yapmaya devam ediyor. İsrail son saldırısını herkesin gözü önünde geçtiğimiz gün Rafah üzerinde gerçekleştirdi.

Adeta neredeyse bütün hükümetlerin sustuğu ama çoğu halkın karşı çıktığı bu zulümde 200'den fazla kişi hayatını kaybetti. Sadece savunmasız, yiyecek ve içecek ihtiyacını bile gideremeyen masum insanlar üzerine gerçekleştirdiği bu saldırının arkasında Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) kendilerine vermiş olduğu ağır silahlar bulunuyor.

Hitleri bile gölgede bırakan Netanyahu masum insanlara yönelik yapmış olduğu bu saldırıyı GBU-39 bombasıyla gerçekleştirdi.

İsrail'in Refah'ta kullandığı bombanın etkisinin büyüklüğü belli oldu!

NÜFUSUN YOĞUN OLDUĞU BÖLGEDE KULLANMAK YOĞUN RİSK

Uzmanlar, ABD'de üretilen parçalarla bölgedeki mühimmatın seri numarasının eşleştiğini de belirtti.

O uzmanlardan biri olan Chris Cobb-Smith, Boeing tarafından üretilen GBU-39'un stratejik açıdan önemli nokta hedeflere saldırmak için tasarlandığını söyledi. GBU-39'un hasar gücünün düşük, hassasiyetinin yüksek olduğunu belirten Cobb-Smith, "Ancak böyle bir mühimmatı nüfusun yoğun olduğu bir bölgede kullanmak büyük risk." dedi.

İsrail'in Refah'ta kullandığı bombanın etkisinin büyüklüğü belli oldu! - Resim : 2

G-39 İLK KEZ IRAK'TA KULLANILDI

Bu silah ilk kez 2006 yılında Irak üzerinde bir F-15E tarafından kullanıldığı belirtildi. Şimdi de Filistin'deki masum insanların üzerinde kullanıldı.

Mühimmat savaş uçağından atıldıktan kısa bir süre içerisinde hedef altına inerek kendisini orada imha ediyor. Bu da etkisinin diğer bombalara göre daha yüksek hassasiyetli olduğunu gösteriyor. Öyle ki Rafah sığınma kampındaki çadırlara atılan bu bomba yüzünden çoğu insan kaçmaya bile fırsat bulamadan hayatını kaybetti.

İsrail'in Refah'ta kullandığı bombanın etkisinin büyüklüğü belli oldu! - Resim : 3

İsrail'in Refah'ta kullandığı bombanın etkisinin büyüklüğü belli oldu! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.