İsrail'in Filistin'deki zulmü bir kez daha kanıtlandı: Irk ayrımcılığı yapıyorlar

İsrail'in Filistin'deki zulmü ve insan hakları ihlalleri uluslararası camiada bir kez daha kanıtlandı. Uluslararası Af Örgütü yayınladığı son raporda İsrail yönetiminin Filistin'de 'ırk ayrımcılığı' yaptığını ve 1967'den bu yanda toprakları hukuksuz bir şekilde ilhak edildiğini belirtti.

İsrail'in Filistinlilere karşı zulmü sürerken Uluslararası Af Örgütü'nden dikkat çeken bir rapor geldi. Raporda İsrail'in Filistinlilere karşı ırk ayrımcılığı yaptığının altı çizildi. 300 sayfalık raporda İsrail'in uyguladığı zorla yer değiştirme, idari göz altı, yasa dışı öldürme, temel hak ve özgürlüklerin ihlali gibi ayrıntılar içeriyor. Raporda İsrail yönetiminin Filistin'e karşı sistematik tahakküm kurduğu vurgulandı.

Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada İsrail'in Yahudi olmayanları 'aşağı ırk' olarak gördüğünü ve buna göre muamele ettiğini sonucuna vardıklarını bildirdi.

Raporda ayrıca İsrail'in Filistin topraklarını hukuksuz olarak ilhak edildiği de incelendi. israil yönetimi, 1967 yılından bu yana Filistin topraklarını ilhak etse de bunu hiçbir zaman resmi olarak bildirmedi.

İSRAİL'İN ZULMÜ DAHA ÖNCE 2 RAPORDA DA TESCİL EDİLMİŞTİ

İsrail'in Filistin'deki zulmü daha önce 2 farklı rapora da yansımıştı. İsrailli insan hakları grubu B'Tselem ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, İsrail'in Filistin'de ırk ayrımcılığı yaptığını ve Filistin topraklarını hukuksuz olarak ilhak ettiğinin altını çizmişti.

İsrail yönetimi ise Uluslararası Af Örgütü'nün raporuna ilginç bir tepki gösterdi. Yapılan açıklamada raporun 'Yahudi karşıtı' olduğu iddia edildi. Söz konusu rapora ABD'deki yahudi kuruluşlarından da benzer tepkiler geldi.

 

İsrail'in Filistin'deki zulmü bir kez daha kanıtlandı: Irk ayrımcılığı yapıyorlar ile ilgili etiketler İsrail Filistin rapor Uluslararası Af Örgütü ırk ayrımcılığı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.