İsrail'in aldığı karar sonrası Filistin bankaları olağanüstü hal durumuna geçti!

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, İsrail ile Filistin bankaları arasındaki iş birliğini uzatmama kararının ardından Filistin bankacılık sektörü yeniden "olağan üstü hal" durumuna girdi.

Halihazırda, iki İsrail bankası Israel Discount Bank ve Bank Hapoalim, Filistin bankalarının İsrail'deki ve dünyadaki bankacılık sistemiyle ilişkilerini yürütüyor.

İsrail'in aldığı karar sonrası Filistin bankaları olağanüstü hal durumuna geçti!

İKİ İSRAİL BANKASI DA DAVALARA MARUZ KALACAK

Söz konusu iki bankayı "terörist gruplara fon aktarma" suçlamasıyla Filistin yönetimi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Filistin bankalarına karşı açılan davalardan korumak için, İsrail hükümeti 3 yıl önce bu bankaları her türlü suçlamadan koruyan ve Maliye Bakanı'nın imzasıyla her yıl yenilenen bir karar çıkardı.

İsrail Maliye Bakanı Smotrich'in bu kararı yenilememesi durumunda Filistin yönetiminin dokunulmazlığı kalkacak ve iki İsrail bankası da davalara maruz kalacak.

Nisan ayının başlarında İsrail Maliye Bakanlığı, Israel Discount Bank ve Bank Hapoalim'in korunmasını kapsayan kararı 1 yıl yerine 3 ay uzatma kararı aldı.

İsrail'in aldığı karar sonrası Filistin bankaları olağanüstü hal durumuna geçti! - Resim : 2

FİLİSTİN EKONOMİSİNİN FELÇ OLMASI ANLAMINA GELİYOR

Filistin bankacılık sektöründeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistin bankaları, Smotrich'in aldığı ve 2024'ün üçüncü çeyreğinde yürürlüğe girecek olan bankalar arası iş birliğini uzatmama kararını bozmanın yollarını arıyor.

Smotrich'in kararı, özellikle ayda yüzlerce milyon dolarlık yurt dışı ile yapılan ticari işlemler ve banka ödemeleri göz önüne alındığında Filistin ekonomisinin felç olması anlamına geliyor.

İsrail'in aldığı karar sonrası Filistin bankaları olağanüstü hal durumuna geçti! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Savaş soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

Bafa Gölü'nde pilotların kurtarılma anına ait görüntüler ortaya çıktı

Aydın Didim ilçesindeki yangına müdahale etmek için Bafa Gölünden su alırken bilinmeyen nedenle kırıma uğrayan Türk Hava Kurumu’na ait CL-125 tipi yangın söndürme uçağında bulunan personelin kurtarılma anları ortaya çıktı.