İsrail’e büyük şok! Gazze’ye sızan özel birlik pusuda yok oldu

Filistin’deki çatışmalarda 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye kara harekatı düzenleyemeyen İsrail’in gece büyük bir şok yaşadığı öğrenildi. Rehineleri kurtarmak için Gazze’ye sızan İsrail özel harekat birimi askerlerinin tamamının yok olduğu bildirildi. Sayıları gizlenen İsrailli özel askeri birliğin özellikle Maghazi ile Bureij bölgesinde direnişçiler tarafından izlendikleri ve sıkı bir pusuya düşürüldükleri ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Günlerden beri Hamas ile savaşan İsrail’de şok üzerine şok yaşandığı ve askerlerin korku ve endişeye kapıldığı ortaya çıktı.

İSRAİL KARA SALDIRISI DÜZENLEYEMİYOR!

Ekim ayının ilk haftası İsrail’e saldıran Hamas çok sayıda İsrailli asker ile sivilleri esir alarak Gazze’ye götürmüştü. Bu tarihten bir süre sonra Gazze’ye yasak olan misket bombaları ile hava saldırıları düzenleyen İsrail, binlerce çocuk ve sivil insanların ölümüne neden olmuştu. İsrail 7 Ekim’den bu yana süren Filistin-İsrail çatışmalarında Gazze’ye kara harekatı düzenleyemedi. Gazze’ye kara harekatı düzenleyeceğini açıklayan İsrail’in esirleri kurtarmak için 23 Ekim akşamı düzenlediği sızma girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

GAZZE’YE SIZAN 260 İSRAİL ASKERİ PUSUYA DÜŞTÜ

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada Kassam savaşçılarının, zırhlı bir İsrail birliğini, Han Yunus’un doğusundaki sınır çitinden birkaç metre içeri geçtikten sonra,önceden kurulan pusuya düşürüldüğü açıklanmıştı. Açıklamada, “Mücahidler, içeri sızan güçle çatıştı, iki buldozer ve bir tankı imha etti. (İsrail ordusuna bağlı) Birliği geri çekilmeye zorladı ve üslerine güvenli bir şekilde geri döndü.” ifadelerine yer verilmişti. Yine Hamas çevreleri Bu sızma girişiminin sonuçlarını ''Geçen gün Zikim'e yapılan operasyonun neticesi...Direnişçilerin denizden sızdıkları Zikim üssü'nde 260 işgalci israil askerin etkisiz hale getirildiği, Tankların imha edildiği ve Mücahitlerin sağ salim döndükleri bildirildi.”şeklinde açıklamışlardı.

İSRAİL’İN YENİ REHİNE KURTARMA OPERASYONU DA BAŞARISIZLIKLA BİTTİ

Kamuoyuna açıklanan ilk rehine operasyonu dışında,7 Ekim’den bu yana Gazze’ye kara harekatı düzenleyemeyen İsrail’in gece bir kez daha sızma girişinde bulunduğu anlaşıldı. Ancak İsrail’in bu girişimi sonrasında yine büyük bir şok yaşadığı öğrenildi. Rehineleri kurtarmak için Gazze’ye sızan İsrail özel harekat birimi askerlerinin tamamının yok olduğu bildirildi. Sayıları gizlenen İsrailli özel askeri birliğin özellikle Maghazi ile Bureij bölgesinde direnişçiler tarafından izlendikleri ve sıkı bir pusuya düşürüldükleri ifade edildi.

ÖZEL ASKERİ BİRLİK ADETA BUHAR OLDU!

Yerel kaynaklar gece İsrailli özel askeri birliğin sızma girişimi sonrasında,şiddetli çatışmaların yaşandığını da belirtti. Bu çatışmalarda İsrail’in büyük kayıplar verdiği belirtiliyor. Sızma girişimi sonrasında bir İsrailli subayın ''El Kassam, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki özel bir birliğimizin tamamının yaralanmasına ve öldürülmesine sebep oldu. El Kassam'ın elinde esirler de var!” dediğine yer verildi.

GAZZE’YE GİREMEDİ CENİN’DE DE KAYIPLAR VERDİ

Öte yandan, İşgalci İsrail Gazze'ye giremeyince Hamas’a karşı üstünlük sağlamak adına,her seferinde Batı Şeria'nın Cenin kentine girdiği vurgulandı. İsrail’in taktik gereği ve orduda moral takviyesi için girdiği Cenin’de de Hamas’ın yoğun direnişiyle karşılaştığı ve kayıplar verdiği kaydedildi.

İsrail’e büyük şok! Gazze’ye sızan özel birlik pusuda yok oldu ile ilgili etiketler Hamas İsrail Gazze