İsrail'den skandal F-35 teklifi...

Filistinlilere ve özellikle Gazze'ye karşı katliamını sürdüren İsrail hükümeti, ABD'nin yaptırımını fırsat bilip rotasını Türkiye'nin alacağı F-35 savaş uçaklarına çevirdi.

Türkiye'nin sözde müttefiki ABD, Rusya'dan alınacak olan S-400'leri mazeret göstermiş, bu sürecin aşılmasının ardından beşinci nesil F-35 savaş uçağı teslimatlarına onay vermişti. Bu kez de FETÖ'cü Rahip Brunson'u bahane göstererek Türkiye'ye yaptırım uygulayan Trump, Türkiye'ye F-35 savaş uçakları teslimatını geçici olarak durduran yasa tasarısını imzaladı. Büyük tepki çeken skandal kararın ardından işgalci İsrail hükümeti harekete geçti.

Yaptırımı fırsat bilen İsrail, Lockheed Martin tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarının parça tedarikçilerinden olan ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, AYESAŞ, Alp Havacılık, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) gibi Türk markalarının rolünü çalmak için düğmeye bastı.

İsrail, F-35'in parça tedariklerini sağlayan Türk firmalarının yerine İsrail Havacılık Endüstri (IAI) ve iki firmanın üretime hazır olduğunu duyurdu.

İsrail'den skandal F-35 teklifi... ile ilgili etiketler İsrail F-35 teklif
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.