İsrail'den Lübnan'a harekat açıklaması!

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. İsrail’deki savaş kabinesi Üyesi Benny Gantz, Hamas üyeleri peşine düşeceklerini belirterek Lübnan'ı tehdit etti.

 İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı  katliam saldırıları sürüyor. İsrail Eski Savunma Bakanı ve savaş kabinesi üyesi Benny Ganzt, Hamas üyelerinin nerede olurlarsa olsunlar peşine düşeceklerini kaydederek Lübnan'ı açıkça tehdit etti.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A HAREKAT MESAJI

Gantz, başkent Tel Aviv’deki İsrail Savunma Bakanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Eski Savunma Bakanı Gantz, “İsrail ordusunun Gazze kentindeki operasyonlarını derinleştirdiğini” söyledi.

Hamas ile mücadele vurgusu yapan Gantz, “Hamas savaşçılarını ortadan kaldırmak için Gazze’de ve tüm dünyada nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz.” diye konuştu.

Gantz, Lübnan’a işaret ederek, “Güneyde (Gazze Şeridi’nde) etkili bir şekilde yaptığımız şey ihtiyaç halinde kuzeyde (Lübnan) daha iyi şekilde yapılabilir.” dedi.

Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar’a dair Gantz, "Sinvar'ın İsrail toplumunu böleceği zannına kapıldığını ve olan biteni gördükten sonra da Hamas’ın savaşı kaybettiğini anladığını" iddia etti.

''GAZZE'DE YAPTIĞIMIZI BEYRUT'TA DA NASIL YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ''

"Gazze Şeridi’nde sınırlı şekilde çatışmalara ara verilse bile bunun savaşı durdurmaya yetmeyeceği"ni savunan eski İsrail Savunma Bakanı, “Rehinelerimizi geri almak için çatışmalara ara vermemiz gerekse bile hedeflerimize ulaşana kadar savaş durdurulmayacak.” ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da daha önceki bir açıklamasında “Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da nasıl yapacağımızı biliyoruz." demişti.

İsrail'den Lübnan'a harekat açıklaması! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Hamas Savaş Lübnan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.