İsrail’den İsrailli şirkete “Ermenistan'ı vuran SİHA’lar” suçlaması!

Ermenistan merkezli Armenian News’in aktardığı bilgilere göre; İsrail Devlet Savcılığı, kendi ülkesinde SİHA üreten bir şirket olan Aeronautics’i ‘Ermenistan’ı vurmakla’ suçluyor. Azerbaycan’a SİHA satarak yasayı çiğnediğini iddia ediyor. Bu soruşturma, fazlasıyla iyi olan Azerbaycan - İsrail ilişkilerine darbe indirebileceği gibi, Filistin'de ve Kudüs'te yaşan Ermenileri Filistinlilerin tarafından kendi taraflarına çekme hamlesi olabilir.

İsrail Devlet Savcılığı’nın finans birimi, İsrail Savunma Bakanlığı bünyesinde Karabağ savaşında Azerbaycan’ın Ermenistan’a karşı kullandığı İHA’ları üreten İsrail merkezli Aeronautics isimli şirket ve onun İsrailli üç üst düzey çalışanı hakkında, ‘ihracat yasasını çiğnedikleri gerekçesiyle’ uluslararası bir mahkemeye suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma, özellikle ağır ve uluslararası suçlara bakan LAHAV-433 müfettişleri ve Savunma Bakanlığı müfettişleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Mahkeme, iddianamenin herhangi bir detayının açıklanmasını yasakladı.

Bu soruşturma, fazlasıyla iyi olan Azerbaycan - İsrail ilişkilerine darbe indirebileceği gibi, Filistin'de ve Kudüs'te yaşan Ermenileri Filistinlilerin tarafından kendi taraflarına çekme hamlesi olabilir.

'AZERBAYCAN, İSRAİL'İN HASSAS İLİŞKİLERE SAHİP OLDUĞU BİR ÜLKE'

İsrail merkezli Jerusalem Post’a göre, alıcı İsrail’in hassas ilişkilere sahip olduğu bir ülke olduğu için bu davanın tüm detayları açıklanmıyor. Zira bu detayların açıklanması İsrail İHA’larının diğer yabancı ülkelere satışına zarar verebilir.

2016’da olduğu gibi 2019’da da Ermenistan’da İsrail silahının kullanıldığına dair haberler çıkmıştı. 2019’da İsrail merkezli Kanal 12, Ermenistan’ın, İsrail merkezli Aeronautics tarafından üretilen Azerbaycan SİHA’ları tarafından vurulduğunu bildirmişti.

 

 

Kaynak: M5, Armenian News, Jerusalem Post

Çeviri: Cengiz Büyükuncu

İsrail’den İsrailli şirkete “Ermenistan'ı vuran SİHA’lar” suçlaması! ile ilgili etiketler Ermenistan İsrail SİHA soruşturma Azerbaycan karabağ aeronautics
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.