İsrail'de şimdi de Hamas-Kuzey Kore iddiası: "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri..."

İsrail basınında son olarak çıkan haberlerde, Hamas'ın Kuzey Kore yapımı silahlar kullandığı iddia edildi. Jerusalem Post gazetesinde "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri 7 Ekim'in üzerinde" manşeti atıldı.

İsrail ile Filistin arasındaki geçici insanı ateşkes sürüyor. İsrail merkezli Jerusalem Post gazetesi bu arada çok konuşulacak bir iddiayı manşetine taşıdı.

Gazete, Kuzey Kore'nin Hamas'a silah sağladığı iddiasında bulundu.

İsrail'de şimdi de Hamas-Kuzey Kore iddiası: "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri..."

"HAMAS, KUZEY KORE YAPIMI SİLAHLAR KULLANIYOR"

"Michael Freund" imzalı yazıda, "Kuzey Kore, İsrail'in düşmanı olmaktan başka bir şey olmadığını gösterdi. İran ve Suriye ile yakın bağları var ve Hamas ile Hizbullah'ı destekliyor." denildi.

İsrail'de şimdi de Hamas-Kuzey Kore iddiası: "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri..." - Resim : 2

Kuzey Kore yapımı silahların Hamas tarafından kullanıldığını iddia eden Freund, yazının defamında şu ifadeleri kullandı:

"TOMBUL VE ÇOCUKSU OLABİLİR AMA..."

"Kim Jong-un, tombul ve çocuksu olabilir ama aynı zamanda tehlikeli. Bu nedenle İsrail'in Kuzey Kore'ye karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi ve Pyongyang'ın Orta Doğu'daki haylazlığını kontrol altına almada önemli bir ortak olarak hizmet edebilecek Güney Kore ile ilişkilerini güçlendirmeye devam etmesi çok önemli. Basitçe söylemek gerekirse, Kuzey Kore'nin ellerinde Yahudi kanı var. Bu cezasız kalmamalı."

Freund, Netanyahu'nun ilk görev döneminde iletişim direktör yardımcısı olarak görev yapmıştı.

İsrail'de şimdi de Hamas-Kuzey Kore iddiası: "Kuzey Kore'nin kanlı parmak izleri..." ile ilgili etiketler Hamas Kuzey Kore İsrail Kim Jong-un
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.