İsrail ve Sudan'dan 'normalleşme' kararı

İsrail ve Sudan ilişkilerini normalleştirme kararı aldı. Kısa süre önce ise ABD Başkanı Donald Trump, Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığını Kongreye bildirdi. Sudan geçtiğimiz gün Trump'ın şart koştuğu 335 milyon dolarlık ödemeyi yaptığını duyurmuştu.

ABD, Sudan ve İsrail, Sudan ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda varılan anlaşmanın "bölgesel güvenliği artıracağını ve Sudan, İsrail, Orta Doğu ve Afrika halkları için yeni fırsat alanları açacağını" bildirdi.

Beyaz Saray, bugün ABD Başkanı Donald Trump, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görüşmesinin ardından yapılan ortak açıklamayı basınla paylaştı.

Görüşmede Sudan'ın demokrasi süreci ve bölgedeki barışın artırılması fırsatlarının ele alındığına işaret edilen açıklamada, "Zalim bir diktatörlük altında onlarca yıl yaşadıktan sonra, Sudan nihayet yönetimi eline alıyor." yorumuna yer verildi.

Açıklamada, Sudan'daki geçiş hükümetinin terörle mücadele, demokratik kurumların inşası ve komşularıyla ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar attığına işaret edilerek "Bu tarihi ilerlemeyi ve Trump'ın Sudan'ı 'teröre destek veren ülkeler' listesinden çıkarma kararını göz önüne alarak, ABD ve İsrail yeni başlangıcında ve uluslararası topluma entegrasyonunda Sudan ile ortak olmaya karar vermiştir." denildi.

İsrail ve Sudan'dan 'normalleşme' kararı ile ilgili etiketler Sudan İsrail normalleşme anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.