İsrail, Ürdün ve Filistin istihbaratı gizlice buluştu... Gündemlerinde Türkiye vardı!

Ürdün ve Filistinli yetkililerin, İsrail'le gizli toplantı yaptığı ve toplantıda Türkiye'ye karşı alınacak önlemlerin konuşulduğu iddia edildi... İddia yalanlansa da, İsrail medyasında yer alan haberlerle birlikte değerlendirildiğinde, spekülasyonlara neden oldu

Fransız istihbarat sitesi Intelligence Online; İsrail, Ürdün ve Filistin istihbarat servisi yöneticilerinin, Ürdün'ün güneyindeki Akabe kentinde gizli bir toplantı yaptığını iddia etti.

İddiaya göre; üç ülke yetkilileri, bölgede, ABD'nin barış planına nasıl devam edileceğini ve "yüzyılın paylaşımı"nı masaya yatırdı.

YALANLANDI AMA...

Ancak, Ürdün ve Filistinli otoriteler, İsrail istihbarat servisi ile gizli toplantı yaptıkları iddiasını Arap basınına verdikleri demeçlerle yalanladı.

Buna karşın İsrail basınında yer alan haberler, söz konusu toplantının gerçekleşmiş olduğu yönünde spekülasyolara neden oldu.

Daha da ötesi, toplantıda Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik atılacak adımların da masaya yatırıldığı izlenimi ön plana çıktı.

ZAMANLAMA MANİDAR!

İsrail, Ürdün ve Filistinli yetkililerin gizlice buluştuğu yönündeki haberlerin Fransız medyasına yansıması ile eşzamanlı olarak, İsrail'in Haaretz gazetesinde, "Ürdün ve Filistinli yetkililerin İsrail'i Türkiye konusunda uyardığı" yönünde bir haber yayınladı.

İsrail, Ürdün ve Filistin istihbaratı gizlice buluştu... Gündemlerinde Türkiye vardı!

ERDOĞAN HEDEF ALINDI!

Haaretz gazetesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'yi hedef alan Amir Tibon ve Yaniv Kubovich imzalı haber; "Ürdün, Suudi ve Filistinliler İsrail'i uyardı; Erdoğan Doğu Kudüs'te, burnunuzun dibinde operasyon yapıyor" başlığı ile servis edildi.

Gazetede; "Ürdün, Suudi Arabistan ve Filistinli otoriteler, geçtiğimiz yıl boyunca İsrail'i, Türkiye'nin Doğu Kudüs'te yoğunlaşan aktiviteleri nedeniyle ayrı ayrı uyardı. Söz konusu otoriteler bu adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kudüs davasına sahip çıkmak' hamlesinin parçası olduğunu belirtti." ifadeleri yer aldı.

BATI ŞERİA VE ÜRDÜN'DE TÜRKİYE'YE İHANET EDENLER KİM?

Ürdün ve Batı Şeria yönetiminden üst düzey yetkililer, İsrail'e, Türkiye'nin etki alanını Kudüs'ün Arap nüfusun yoğun olduğu mahallelerine genişlettiği bilgisini verdi.

İsrail güvenlik güçleri ise Haaretz'e yaptıkları açıklamada, durumun farkında olduklarını ve artık konuya daha büyük önem gösterdiklerini belirtti.

Gazetenin haberine göre, Türkiye'nin Doğu Kudüs'te nüfuzunu yayma girişimleri İsrail güvenlik güçleri tarafından bir yılı aşkın süredir takip ediliyor.

İsrailli kaynaklar, Türkiye'nin kentteki varlığını genişletmek için farklı yollar kullandığına dikkat çekti. Haberde yer alan iddialara göre; bunlar arasında, İslami organizasyonların bağışları; Erdoğan'ın AK Parti'si ile yakından bağlantılı bazı İslamcı tur şirketlerinin binlerce Türk vatandaşını geçtiğimiz yıl Kudüs'e getirmesi; ve son dönemde Türk aktivistlerin Harem-i Şerif bölgesindeki protesto gösterilerinde sıkça görünür olması bulunuyor.

İsrail, Ürdün ve Filistin istihbaratı gizlice buluştu... Gündemlerinde Türkiye vardı! - Resim : 2

ARAPLAR İSRAİLLELERE "DİREKSİYONDA UYUYORSUNUZ" DEDİ!

Haaretz'in haberinde; Ürdünlü yetkililerin, İsrail'e "direksiyonda uyudukları" ikazı yaptığını, aynı zamanda Türkiye'nin Doğu Kudüs'teki varlığına tepki vermekte geç kalındığı yönünde uyardığı belirtildi.

İsrail güvenlik güçleri, Haaretz'e yaptıkları açıklamada, Ürdün ve Filistinli yetkililerin konuyla ilgili çekincelerini ilettiklerini, 'İsrail'in Türkiye'ye karşı önlem almadığı' yönündeki eleştirilerin ise gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Söz konusu yetkililere göre, söz konusu durum, geçtiğimiz yıl zirveye ulaştı ve yüzlerce Türk vatandaşı, Kudüs çevresinde ve Aksa'da İsrail polisleriyle yaşanan çatışmalara karıştı.

Yetkili, İsrail polisinin, bazı Türk aktivistleri gözaltına alarak ve sınır dışı ederek duruma müdahale ettiğini dile getirdi.

İsrail, Ürdün ve Filistin istihbaratı gizlice buluştu... Gündemlerinde Türkiye vardı! - Resim : 3

TÜRKLER EMLAK ALIYOR

İsrail polis kaynakları, Türklerin Kudüs'te emlak satın almaya çalıştığını ve politik duruşunu güçlendirmek istediğini belirtirken, "Bu aynı zamanda Filistinli otoriteler için de sorun, çünkü başka bir ülkenin Doğu Kudüs için sorumluluk üstlenmesini istemiyorlar" dedi.

AMMAN VE RAMALLAH'TAN YALANLAMA

Ürdün'den üst bir düzey bir yetkili, AA muhabirine, ''Haaretz'in iddiaları asılsız. Haber doğru değil'' dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Mecdelani de 'İsrail hükümetinin İsrail basınında yayınladığı yalanlar üzerinden Türkiye-Filistin ilişkilerini temelden sarsmayı hedeflediğini, kendilerinin Türkiye'nin Kudüs'teki faaliyetleri ile Erdoğan'ın rolünden memnuniyet duyduklarını savundu.

Suudi Arabistan'dan ise Haaretz gazetesinin haberine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. / SuperHaber

 

İsrail, Ürdün ve Filistin istihbaratı gizlice buluştu... Gündemlerinde Türkiye vardı! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Ürdün İstihbarat Erdoğan Türkiye haaretz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.