İsrail teröründen gazeteciler de nasibini aldı...

Gazze sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" eylemlerini takip eden gazetecilerden 55'i İsrail askerlerinin müdahalesi sırasında yaralandı

Filistinlilerin "Büyük Dönüş Yürüyüşü" Gazze sınırında 30 Mart'tan bu yana devam ediyor. İsrail haklarını arıyan Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle saldırıyor. Aynı zamanda gösterileri dünyayı duyuran gaztecileri de hedef alıyor. Bugüne kadar Filistinli 55 gazeteci İsrail'in saldırılarında yaralandı.

GERÇEK MERMİ, PLASTİK MERMİ, GAZ BOMBASI
Gazze'deki gazetecilerden 9'u gerçek mermilerle, 8'i tahrip uçlu mermi parçalarıyla, 17'si ise doğrudan üzerlerine atılan gaz bombalarıyla yaralandı. 21'i ise yoğun gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi ve bayıldı. Öte yandan İsrail askerleri Batı Şeria'da da 7 gazeteciyi gözaltına aldı ve darp etti.

İsrail teröründen gazeteciler de nasibini aldı...

GAZZE'DE BİLANÇO AĞIR
İsrail askerleri gösterilerde şu ana kadar 13'ü çocuk, 2'si sağlık görevlisi ve 2'si gazeteci olmak üzere 123 Filistinliyi şehit etti. 7451'i gerçek mermiyle olmak üzere 13672 Filistinli ise yaralandı.

BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ
Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. yılında 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında barışçıl eylemler düzenliyor. İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail teröründen gazeteciler de nasibini aldı... ile ilgili etiketler İsrail Gazze gazeteciler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.