İsrail polisinden Doğu Kudüs'te müdahale! 3 Filistinli gözaltına alındı

İsrail güçleri, Ramazan akşamlarında binlerce Filistinli gencin toplandığı Şam Kapısı çevresindekileri dağıtmak için cop, plastik mermi ve ses bombaları kullandı. Sert müdahalede 3 Filistinli gözaltına alındı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Eski Şehir'e açılan Şam Kapısı önünde toplanan Filistinlilerle müdahale ederek 3 kişiyi gözaltına aldı.

Teravih namazının ardından Filistinlilerle İsrail polisi arasında, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir surlarının çevresinde arbede yaşandı.

Ramazan akşamlarında binlerce Filistinli gencin toplandığı Şam Kapısı çevresinde çok yoğun polis gücü bulunduran İsrail polisi, burada toplanan Filistinlileri dağıtmak için cop, plastik mermi ve ses bombaları kullandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre olaylarda 3 Filistinli genç gözaltına alınarak götürüldü. Ramazan akşamlarında İsrail polisi ve Filistinli gençler arasında sık sık gerilimin yükseldiği Şam Kapısı çevresinde, ramazan ayının başından bu yana 10'u çocuk toplam 29 Filistinli genç gözaltına alındı.

Olaylarda Filistinli göstericilerin arasına gizlenen ve "mustarib" (Arap gibi davranan) olarak bilinen sivil giyimli İsrail kuvvetleri bazı Filistinlileri gözaltına alırken İsrail polisinin atlı birlikleri ve ses bombalarıyla kalabalığı dağıtmaya çalışıyor.

 

İsrail polisinden Doğu Kudüs'te müdahale! 3 Filistinli gözaltına alındı ile ilgili etiketler Gözaltı israil polisi Filistinlilere mğdahale şam kapısı doğu kudüs teravih

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.