İsrail mahkemesinden çok tartışılacak karar: Ülkeyi 8 bin yıl terk edemeyecek

İsrail'de mahkemeden çok tartışılacak karar çıktı. Eşinin boşanmak istediği Avustralya vatandaşı Noam Huppert'ın çocuklarına nafaka olarak 3 milyon dolardan fazla ödemesi, ödememesi durumunda ise, tatil için bile olsa, ülkeden 8 bin yıl boyunca ayrılmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

İsrail mahkemesi çok tartışılacak bir karara imza atarak, İsrailli eşinin boşanmak istediği Avustralya vatandaşı Noam Huppert'ın çocuk nafakalarına mahsuben 3 milyon dolardan fazla para ödemesine, ödememesi durumunda da 31 Aralık 9999'a kadar ülkeden çıkışının yasaklanmasına karar verdi.

News.com.au'nun haberine göre Mahkeme adamın 2 çocuğu 18 yaşına gelene kadar bakımları için gereken parayı ödeyene kadar, tatil ya da iş için bile olsa ülkeyi terk etmesini yasakladı.

"2013'TEN BERİ İSRAİL'E KISILMIŞ DURUMDAYIM"

İnsan hakları aktivistleri tarafından "baskıcı ve aşırı" olarak nitelendirilen kararı dünyaya duyurmak isteyen Huppert, "2013'ten beri İsrail'e kısılmış durumdayım. İsrailli bir kadınla evli olduğu için İsrail adalet sisteminin zulmüne uğrayan kişilerden sadece biriyim" dedi.

44 yaşındaki Avustralyalı adam karısının boşanma kararı alıp ülkesine dönmesinin ardından çocuklarına daha yakın olabilmek için 2012 yılında İsrail'e taşındı.

"AİLE YASALARI BASKICI"

Konuyla ilgili araştırma yapan İngiliz bir gazeteci, aynı sorunla karşı karşıya kalacak yüzlerce kişinin olabileceğini düşünüyor. Adam Herscu ise 2013'te Times of Israel'deki yazısında yabancılara yönelik seyahat yasaklarını "baskıcı" olarak nitelendirip "İsrail'e taşınmayı ve orada bir aile kurmayı planlıyorsanız, aile yasalarının baskıcı ve erkeklere karşı aşırı derecede ayrımcı olduğunu unutmayın. " uyarısında bulunmuştu.

İsrail mahkemesinden çok tartışılacak karar: Ülkeyi 8 bin yıl terk edemeyecek ile ilgili etiketler İsrail mahkeme boşanma nafaka 31 Aralık 9999
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.