İsrail Lübnan’da gazetecilere saldırdı! Ölü ve yaralılar var

İsrail’in Gazze’ye bombardımanı devam ederken, gelişmeleri izleyen gazeteciler de hedef alınıyor. Lübnan Ordusu resmi sitesi bir açıklama yaparak, Filistin sınırına yakın Hula kenti yakınlarında bulunan Mavi Hatra, bir medya ekibinin İsrail tarafından makineli tüfeklerle hedef alındığını açıkladı. İlk gelen bilgilere göre, saldırı da bir gazeteci öldü, bir gazeteci de yaralandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Hamas’ın saldırıları sonrası ,İsrail’in Gazze’ye başlattığı bombardıman, her geçen gün devam ediyor.

GAZETECİLER DİREKT HEDEF ALINIYOR!

Gazze’de sivil yerleşim yerlerini, binaları, hastane, cami, kilise ve okulları da bombalayan İsrail’in,g azetecileri de hedef aldığı ortaya çıktı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği bombalı ve silahlı saldırılarda, 13 gazetecinin yaşamını yitirdiği anlaşılmıştı.

 İSRAİL GAZETECİLERE BU KEZ LÜBNAN’DA SALDIRDI!

İsrail ile Gazze arasındaki karşılıklı çatışma 14.güne girerken, İsrail’in Lübnan’a makinalı tüfekle yaptığı saldırı da, bir kez daha gazeteciler hedef altındı. İsrail Ordusu’nun saldırısı ile ilgili olarak, Lübnan Ordusu resmi sitesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, Filistin sınırına yakın Hula kenti yakınlarında bir medya ekibinin İsrail tarafından makineli tüfeklerle hedef alındığı belirtildi. Lübnan Ordu Komutanlığı’na bağlı Oryantasyon Müdürlüğü, "19 Ekim 2023'te 7 kişilik medya ekibi, Hula kasabası eteklerinde İsrail düşmanına ait El-Abbad sahası yakınında medyayı takip ederken, düşman unsurları makinalı tüfeklerle hedef alındı, bu da birinin ölümüne, diğerinin de yaralanmasına yol açtı. Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Gücü ile koordineli bir ordu devriyesi, şehit ve yaralıyı hastaneye nakletti ve oradan da hastaneye nakletti. Ekip üyelerinin geri kalanı güvenli bir yere götürüldü.” denildiği görüldü.

GAZETECİLER VE SİVİLLER BÜYÜK DEHŞET YAŞADI!

Öte yandan, Filistin’in güney tarafından gelişmeleyi takip ederken, Lübnan’ın Hula yakınlarında İsrail askerleri saldırısı altında kalan çok sayıda Lübnanlı gazeteci ve sivil, dehşet dolu anlar yaşadığı ortaya çıktı. Meydana gelen saldırıdan sonra Lübnan ordusunun gazetecileri önce güvenli bir yere çekmeyi başardığı, ardından da yaralı olanları hastaneye götürdüğü ifade edildi.

VURULAN GAZETECİLERİ BM YETKİLİLERİ KURTARDI!

Bu arada, Birleşmiş Milletler’e bağlı UNIFIL'in resmi sözcüsü Andrea Tenenti, gazetecilere ve sivillere olan İsrail saldırısını duyurdu. Tenenti duyurusunda, Lübnan Silahlı Kuvvetleri bu akşam UNIFIL'den, Lübnan'daki yoğun çatışma sırasında Şeyh Abbad'ın mezarının yakınındaki Mavi Hat bölgesinde mahsur kalan yedi kişiye yardım etmesini talep etti. UNIFIL'in İsrail ordusuyla temasa geçtiğini ve kurtarma operasyonunu kolaylaştırmak için ona ateşi kesme çağrısında bulunduğunu belirten Tenenti, ”İsrail ordusunun ateşi kesmesi, Lübnan ordusunun bireyleri bölgeden başarılı bir şekilde uzaklaştırmasına olanak sağladı" dedi. Aynı yetkili, açıklamasını şöyle tamamladı, "Bu kazada ne yazık ki bir kişi hayatını kaybetti, diğerleri ise başarıyla kurtarıldı." ifadelerini kullandı.

MAVİ HAT NEDİR?

İsrail kuvvetlerinin 2000 yılında Güney Lübnan'dan çekilmesinin ardından Birleşmiş Milletler, bu çekilmeyi teyit etmek için Mavi Hat olarak bilinen hattı çizdi. Ancak bu hat, resmi sınırlara tam olarak uymuyordu ve İsrail, bunu birden fazla kez ihlal etmeye çalıştı. Lübnan, Mavi Hat boyunca İsrail'le anlaşamadığı alanları, Şeba Çiftlikleri'nden (güneydoğu) Güney Valiliği'nin Tire bölgesindeki Naqoura kasabasına (güneybatı) kadar uzanan 13 noktayla sınırlandırıyor.

İsrail Lübnan’da gazetecilere saldırdı! Ölü ve yaralılar var ile ilgili etiketler İsrail Lübnan Filistin Hamas Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.