İsrail, Lübnan'a kara saldırısı yapmaya hazırlanıyor! Biden yönetimi tarih verdi...

İsrail'in bahar sonu ya da yaz başında Lübnan'a kara saldırısı yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. CNN'in haberine göre Biden yönetimi bu hazırlıktan endişeli.

CNN International, ana sayfasından 'ABD istihbaratında İsrail'in Lübnan'a muhtemel kara saldırısına dair alarm zilleri çalıyor' başlığıyla sunduğu haberde Biden yönetiminin İsrail'in Lübnan'ın içlerine kadar uzanacak bir saldırıya girişmesinden endişe duyduğunu aktardı.

İsrail, Lübnan'a kara saldırısı yapmaya hazırlanıyor! Biden yönetimi tarih verdi...

"SALDIRI BAHARIN SONLARINDA OLABİLİR"

Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, "İsrail'in önümüzdeki aylarda bir askeri operasyon gerçekleştireceği varsayımıyla hareket ediyoruz" dedi. “Önümüzdeki birkaç hafta içinde olmasa da belki bu baharın sonlarında olabilir. İsrail'in askeri operasyonu açık bir olasılık."

Pazartesi günü İsrail, ülkenin kuzeydoğusundaki Hizbullah'ın kalesi Baalbek'i vurmuştu.

ABD istihbaratından bir başka kişi, "Bunun, Lübnan'ın çok daha kuzeydeki nüfuslu bölgelerine kadar uzanan geniş bir hava harekâtına dönüşeceği ve sonunda kara bileşenine de dönüşeceği yönünde korkular var" açıklamasını yaptı.

Kaynağa göre ABD istihbaratı bölge için “alarm zilleri çaldığını” düşünüyor.

İsrail, Lübnan'a kara saldırısı yapmaya hazırlanıyor! Biden yönetimi tarih verdi... ile ilgili etiketler İsrail CNN ABD Lübnan Filistin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.