İsrail ile normalleşme dönemi! Bakan Çavuşoğlu duyurdu: İlişkileri büyükelçi seviyesine çıkaracağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İsrail'le diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli Mevkidaşı Yair Lapid ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

İsraillilere yönelik terör tehdidine de değinen Çavuşoğlu "Bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına, ülkemiz içinde bu tür hesaplaşmalara, terör saldırılarına hiçbir şekilde izin vermeyiz" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid ise konuşmasında "İsrail vatandaşlarına saldırıların önlenmesi adına hem Türk istihbarat mensuplarına, polis teşkilatına teşekkür ediyoruz. İran terör saldırısı girişimlerinin arkasındadır" ifadelerini kullandı.

İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

İsrail'e taze meyve ihracatı için tarım bakanlıklarımız temaslarını sürdürüyor.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki orman yangınlarına İsrail'in gösterdiği ilgi ve desteğe teşekkür ederiz. KKTC'deki yangının söndürülmesi için İsrail 2 uçak gönderme kararı aldı. Teşekkür ediyoruz. Bugün de Türkiye'de ihtiyaç var mı diye sordular. Orman bakanlığımıza sorup döneceğiz ama bu tekliflerine teşekkür ediyorum.

Sivil havacılık alanındaki istişareler 4 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Denizcilik istişarelerine en kısa zamanda başlamak istiyoruz.

Güvenlik konusunda işbirliği içerisindeyiz.

İsrail ile diplomatik temsil düzeyimizin büyükelçi seviyesine çıkarılması için çalışmaları başlattık

 

İsrail ile normalleşme dönemi! Bakan Çavuşoğlu duyurdu: İlişkileri büyükelçi seviyesine çıkaracağız ile ilgili etiketler İsrail Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.