İsrail güçlerinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere saldırı

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı'nda toplanan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahale etti. Yaşanan arbedede yaralananların sayısı 80'e yükseldi. Yaralılar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğu belirtildi.

Dün akşam Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermilerle saldıran İsrail polisi sert müdahalelerini bugün de sürdü. Filistin Kızılayı, Kudüs ve çevresinde İsrail polisi ile Filistinliler arasında yaşanan arbedede yaralananların sayısının 80'e yükseldiğini, yaralananlar arasında bir yaşında bebek ve çocukların da olduğunu açıkladı.

İsrail güçlerinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere saldırı

ŞAM KAPISI'NDA TOPLANAN FİLİSTİNLİLERE SALDIRI

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı'nda toplanan Filistinlilere yine ses bombalarıyla saldırdı.

Çok sayıda Filistinli Kadir Gecesi münasebetiyle geldikleri Mescid-i Aksa'da teravih namazını kıldıktan sonra Şam Kapısı'nda toplandı. Bölgede tansiyonun artması üzerine İsrail polisi, Şam Kapısı önündeki oturma alanında bulunan Filistinlilere ses bombalarıyla müdahale etti. İsrail polisi, daha sonra da Şam Kapısı yakınındaki caddede toplanan Filistinlilere toplumsal olaylara müdahale aracından tazyikli su sıktı. Bölgede gerginlik devam ediyor.

İsrail güçlerinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere saldırı - Resim : 2

YARALILAR ARASINDA BEBEK VE ÇOCUKLAR DA VAR

Filistin Kızılayı;  Mescidi Aksa'nın Şam Kapısı önünde bulunan Filistinliler ile İsrail polisi arasında çıkan şiddetli arbede sonucu yaralanan 80 kişiden 14'ünün hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Yaralananlar arasında 1 yaşında bir bebek ve 5 çocuğun yanı sıra ambulans sağlıkçılarından birinin de olduğu kaydedildi.

Yaralanmaların çoğunun, İsrail polisinin insanların üzerine plastik mermi ve gaz bombaları fırlatmasından kaynaklandığı, ayrıca polisin insanlara fili şiddet kullanarak darp ettiği belirtildi.

İsrail güçlerinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere saldırı - Resim : 3

BİNLERCE FİLİSTİNLİ KADİR GECESİ'NDE MESCİD-İ AKSA'YA AKIN ETTİ

Binlerce Filistinli, Kadir Gecesi’nde teravih namazı için, bir gece önce İsrail'in saldırdığı Mescid-i Aksa'ya akın etti.

İşgalci İsrail güçleri, teravih namazını kılmak için Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere saldırmış, Harem-i Şerif savaş alanına dönmüştü.

İsrail güçlerinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere saldırı - Resim : 4

Kudüs'ün farklı noktalarında yaşanan olaylarda toplam 205 kişi yaralanırken binlerce Filistinli, İsrail güçlerinin girişleri engellenmesine ve Kudüs şehrine giden yollara barikatlar kurmasına rağmen Kadir Gecesi’nde teravih namazı için mescide akın etti. Mescid-i Aksa’ya giriş yapan cemaat, teravih namazını eda etti.
AA

İsrail güçlerinden Şam Kapısı'ndaki Filistinlilere saldırı ile ilgili etiketler Saldırı Kudüs srail filistinliler şam kapısı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.