İsrail güçleri Mescid-i Aksa'yı bastı

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’daki cemaate saldırdı. Harem-i Şerif'te ses ve gaz bombası kullanan İsrail polisi cemaati dağıtmaya çalıştı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'yı bastı. Mescid-i Aksa’ya giren İsrail polisi, Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate ses bombalarıyla saldırdı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden adının yayınlanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Harem-i Şerif'te ses ve gaz bombası kullanarak cemaati dağıtmaya çalıştığını söyledi.

Ayrıca, Mescid-i Aksa'nın Silsile Kapısı'nda da İsrail polisinin Filistinlilerin girişine izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki müdahalesi özellikle kadın ve çocukların büyük panik yaşamasına yol açtı. Mescid-i Aksa ve çevresinde gerilim devam ediyor.

10 KİŞİ YARALANDI

İsrail güçleri, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırırken, ilk belirlemelere göre olayda 10 kişi yaralandı.

İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik zulmü Ramazan ayında da devam ediyor. Şam Kapısı’nı kapatarak Mescid-i Aksa’ya ulaşımı engelleyen İsrail güçleri ile teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinliler arasında çatışma çıktı. İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya girerek, cemaate ses bombaları ve plastik mermi ile saldırdı. İlk belirlemelere göre, çıkan olaylarda 10 Filistinli yaralandı.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'yı bastı ile ilgili etiketler Mescid-i Aksa İsrail Saldırı teravih

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.