İsrail güçleri engelliyi ve gazeteciyi dövüp bir çocuğu gözaltına aldı

Masum, kadın, çocuk, bebek ayırmadan kanını döken İsrail güçleri, konu engelliler olduğunda da şaşırtmadı. İsrail'in işgali altındaki Doğu Kudüs’te yer alan ve Mayıs ayındaki saldırıların merkez üssü olan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde zorla tahliye edilmek istenen Filistinli ailelerle dayanışma için toplanan Filistinlilere saldırdı. Arbede sırasında engelli bir adam, İsrail güçleri tarafından sert çekilde darp edildi. Kameralar ise kayıttaydı.

Filistinliler, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde İsrail’in Filistinlileri evlerinden zorla çıkarılmasını protesto etmeye devam ediyor.

ENGELLİYİ VE GAZETECİYİ DÖVÜP, ÇOCUĞU GÖZALTINA ALDILAR

İsrail güçleri, evlerinden çıkarılmak istenen Salem ailesiyle dayanışma için oturma eylemi düzenleyen Filistinlilere, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Çıkan arbede sırasında İsrail güçleri, engelli bir adam ile gazeteciyi darp ederken, 1’i 17 yaşında olmak üzere 2 Filistinliyi gözaltına aldı.

Salem ailesine, geçtiğimiz günlerde oturdukları evi tahliye etmeleri emredilirken, 11 üyesi bulunan ailenin evlerini kendileri tahliye etmezler ise ileri bir tarihte zorla çıkarılacakları bildirildi.

Öte yandan İsrail'in koyduğu tüm engellere rağmen on binlerce Filistinli, Cuma namazını işgal altındaki Kudüs'te yer alan ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'da eda etti.

İsrail güçleri engelliyi ve gazeteciyi dövüp bir çocuğu gözaltına aldı

ŞEYH CERRAH MAHALLESİNİN ÖNEMİ NEDİR?

Bu konu, Mayıs ayındaki 'savaş'ın da sebebi olmuş, kıvılcım bu tarihi ve stratejik mahalleden çıkmıştı. Şeyh Cerrah Mahallesi, Kudüs'ün eski şehrindeki 4 mahalleden biri olan Müslüman mahallesi'nin Batı Şeria ile tek bağlantısı olan Şam Kapısı'nın hemen dışında yer alıyor. İsrail, Şeyh Cerrah'ı ele geçirerek eski Kudüs'teki Müslümanları göçe zorlamak ve bu olduğunda da Kudüs'te hak talep edebilmek için uzun süredir Şeyh Cerrah mahallesindeki Müslümanları zorla evlerinden çıkarıyor. 

 

İsrail güçleri engelliyi ve gazeteciyi dövüp bir çocuğu gözaltına aldı ile ilgili etiketler İsrail Filistin Saldırı engelli Darp Şeyh Cerrah

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.