İsrail başbakanı Netanyahu'nun kirli oyunu! Avrupa Birliği'nde kulis: Büyük baskı yapacak...

İsrail Başbakanı Netanyahu bu kez de farklı bir kirli oyunla Avrupa Birliğini hedeflerine dahil etmeye çalışıyor. Netanyahu Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi'ye AB baskısı ile mültecileri kabul ettimeye çalışıyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu günlerdir dünya liderleriyle görüşmelerde bulunarak Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi'ye baskı yapmaya çalışıyor. 

Financial Times'ın haberine göre; Netanyahu, AB liderleriyle kulis yaparak Mısır'ı ikna etmeye çalışmalarını istedi ve Kudüs için yeni bir öneri ortaya koydu. 

KAHİRE'NİN MALİ BORCUNUN SİLİNMESİ İDDİASI

Mısır Cumhurbaşkanı iki hafta önce mültecileri kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Netanyahu'nun baskılarıyla birlikte Dünya Bankası, mültecilerin kabul edilmesi karşılığında Kahire'nin büyük bir mali borcunun silinmesinin teklif edildiği iddia edilmilşti. 

SİSİ REDDETMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Abdulfettah El-Sisi ülkesinin "Filistin meselesini askeri yollarla veya Filistinlilerin zorla topraklarından sürülmesi yoluyla, bölge ülkelerinin zararına olacak şekilde tasfiye edilmesine yönelik her türlü girişimi" reddettiğini söylemişti. 

AB LİDERLERİNDEN MÜLTECİ FİKRİNE RET: ÖNERİ GERÇEKÇİ DEĞİL

Netantahu'nun geçen hafta Avrupalı ​​yetkililerle yaptığı toplantılarda öne sürdüğü talep Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'nın da aralarında bulunduğu ülkeler tarafından AB liderlerinin zirvesindeki özel görüşmelerde dile getirildi.

Ancak başta Fransa, Almanya ve İngiltere olmak üzere önde gelen Avrupa ülkeleri, Mısırlı yetkililerin geçici olarak da olsa Gazze'den mülteci kabul etme fikrine karşı sürekli direnişine işaret ederek öneriyi gerçekçi olmadığı gerekçesiyle reddetti. Kahire, İsrail'in, Filistinlilerle olan sorunlarını Mısır'a dayatmak için krizi kullanmaya çalışacağı yönündeki endişelerini ifade etti.

'NETANYAHU ISRAR ETTİ' İDDİASI

Batılı bir diplomat, "Netanyahu, çözümün Mısırlıların en azından çatışma sırasında Gazzelileri alması olduğu konusunda oldukça ısrar etti" dedi. Diplomat "Fakat biz bunu pek ciddiye almadık çünkü Mısır'ın tutumu her zaman çok açıktı ve bunu yapmayacaklar" dedi.

İkinci bir Batılı diplomat, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırısının yarattığı baskının yine de tutumda bir değişikliğe yol açabileceğine inandıklarını söyledi. “Yapılabilecek tek şey bu, bu yüzden şimdi Mısırlılara anlaşmaya varmaları için daha fazla baskı uygulama zamanıdır” dedi.

AB'NİN İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

Geçen hafta düzenlenen zirve sonrası AB liderlerinin mutabakata vardığı ortak deklarasyonda, "insani koridorlar ve insani ihtiyaçlar için duraklamalar da dahil olmak üzere gerekli tüm önlemler yoluyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için sürekli, hızlı, güvenli ve engelsiz insani erişim ve yardım" çağrısında bulunuldu.

Bildirgede, "Avrupa Birliği, sivilleri korumak, yardım sağlamak ve gıda, su, tıbbi bakım, yakıt ve barınağa erişimi kolaylaştırmak ve bu tür yardımların terör örgütleri tarafından suistimal edilmemesini sağlamak için bölgedeki ortaklarıyla yakın işbirliği içinde çalışacak" ifadesine yer verildi.

İsrail başbakanı Netanyahu'nun kirli oyunu! Avrupa Birliği'nde kulis: Büyük baskı yapacak... ile ilgili etiketler Netanyahu Avrupa Birliği
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.