İspanyollardan Portekiz'de geyik katliamı!

İspanyol avcıların Portekiz'in Lizbon kentine yakın bir noktada 540 vahşi geyiği öldürdüğü ortaya çıktı. Portekizli yetkililer, bölgedeki geyik popülasyonunun büyük ölçüde yok olduğunu belirterek olayı sert bir şekilde kınadı.

Portekiz’in başkenti Lizbon yakınlarındaki Torrebala avlanma bölgesinde 17 ve 18 Aralık tarihlerinde, 16 İspanyol avcı iki boyunca 500’den fazla geyik ve yaban domuzunu adeta katletti.

ÜLKEDE İNFİALE YOL AÇTI

Portekizli yetkililer ise katliama olan öfkelerini sert bir şekilde dile getirdi. Çevre Bakanı João Fernandes, İspanyol avcları tarafından hayvanların öldürülmesinin "aşağılıkça" olduğunu ve soruşturulması gereken bir "çevre suçu" olduğunu söyledi.

Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "Hayvanların ayrım gözetmeksizin katledilmesiyle ilgili haberlerle ilgli bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Bu durumun avlanma ile hiçbir ilgisi yok,biyolojik çeşitliliğin ve ekosistemlerin yıkımının amaçlandığı bir katliam” denildi.

HAYVANLAR İSTESE DE KAÇAMIYOR

BBC Türkçe’de yer alan habere göre katliamı andıran olaya ilişkin fotoğraflar sosyal medyada da paylaşıldı. Pek çok insan olaya tepki gösterirken, İspanyol avcıların cezalandırılmasını istedi.

Öte yandan, Torrebala avlanma bölgesinde turistlerin hayvanları tek tük avlanmasına izin veriliyor, ancak son yaşanan olayla birlikte bölgedeki vahşi geyik popülasyonunun büyük ölçüde yok olduğu belirtildi. Yetkililer 12 bin 700 dönümlük çiftliğin duvarlarla çevrili olduğu için hayvanların kaçamadığını söyledi.

İspanyollardan Portekiz'de geyik katliamı! ile ilgili etiketler Portekiz lizbon ispanyol geyik katliam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.